Τρίτη 2 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ
Σενάρια για πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό

Παρά την ειλημμένη απόφαση για την εφαρμογή αυτής της επιθετικής στρατηγικής σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των κατακτήσεων των εργαζομένων, ο τρόπος εφαρμογής της, ώστε να συναντήσει τις λιγότερο δυνατές αντιδράσεις, δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.Δεν είναι ακόμα σαφές αν η κυβέρνηση θα προκρίνει ως συμφερότερο για αυτή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο ή θα προτιμήσει να εξαντλήσει την 4ετία. Τα επιχειρήματα και της μιας και της άλλης άποψης είναι ισχυρά, αλλά μάλλον ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα καταλήξει ποια τακτική θα ακολουθήσει και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό.

Πάντως, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, όσο και ο Κ. Σκανδαλίδης,μετά τη συνάντησή του χτες με τον πρωθυπουργό, διέψευσαν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. "Νομίζω, είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, ότι η απόφαση του συνεδρίου ήταν σαφής και είναι πολιτική απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει την τετραετία. Δε βρίσκω κανένα λόγο να αποσταθεροποιείται η πολιτική ζωή της χώρας, στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας".

Παράλληλα ανοιχτό είναι το θέμα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, με στόχο την "καλύτερο συντονισμό" του κυβερνητικού σχήματος και την αποφασιστικότερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως πλην σαφώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι "αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με οτιδήποτε αφορά αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα". Θεωρείται όμως πολύ πιθανό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό προς το τέλος του μήνα, αφού "ηρεμήσουν τα πράγματα" και μελετηθούν καλύτερα οι ισορροπίες και οι προθέσεις των εσωκομματικών αντιπάλων του.

Οι τελευταίοι πάντως δε φαίνονται, προς το παρόν, να σκέφτονται να προχωρήσουν σε παραιτήσεις από τις υπουργικές θέσεις που κατέχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ