Τρίτη 2 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Ζουν στους αγώνες μας οι μαχητές του ΔΣΕ

Εκατοντάδες κομμουνιστές και δημοκράτες της Σάμου με τη συγκινητική παρουσία ζώντων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, τίμησαν την Κυριακή τους νεκρούς συναγωνιστές τους στο μνημειακό χώρο που έχει διαμορφώσει η ΚΟ Μαραθόκαμπου του ΚΚΕ στη θέση "Ξυνιάς" του Κέρκη.

Φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη συγκινησιακά και από το γεγονός της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, όπως επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ και βουλευτής του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές όπου ζώντες μαχητές του ΔΣΕ έσμιγαν και πάλι στη βουνοκορφή του ηρωικού Κέρκη, κάτω από κόκκινες σημαίες για να φωνάξουν "παρών" στο όνομα των συμμαχητών τους που έφτασαν στην "υπέρτατη θυσία υπερασπίζοντας την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της Ελλάδας", όπως σημείωσε ο Σπ. Στριφτάρης.

Αλλος με ένα πόδι, άλλος με ένα χέρι, όλοι τους με το βάρος του χρόνου στις πλάτες τους, αλλά με την ίδια λεβεντιά σήκωσαν στην αγκαλιά τους τους νεκρούς συντρόφους τους και όλοι μαζί στάθηκαν ψηλότερα απ' όλους. Τιμή, περηφάνια και παράδειγμα για το ΚΚΕ και τα σύγχρονα καθήκοντά του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που καθορίζει η ΚΟΒ Μαραθόκαμπου, "δεν τηρήθηκε" και φέτος. Ο αυθορμητισμός, η συγκίνηση της στιγμής το διεύρυναν με πολλά μπουκέτα λουλούδια, με σύντομους χαιρετισμούς, με ποιήματα.

Ακρως συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Αντώνης Καλαμπόγιας, μέλος της ΚΕ, γονάτισε στο μνημείο και αμέσως μετά αναφέρθηκε σύντομα στη δική του συμμετοχή - μικρό παιδί τότε - στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού. Στην εκδήλωση εκτός από τον Σπ. Στριφτάρη και τον Α. Καλαμπόγια, παραβρέθηκαν ο Γ. Πούλης, γραμματέας της ΝΕ, ο πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ, Γ. Αποστόλου, ο επικεφαλής της ΝΑΣ, Γ. Πασαγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθόκαμπου, Γ. Κουτσοδόντης, ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Γ. Ματθαίου, εκπρόσωποι πολλών μαζικών οργανώσεων και Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ