Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραιτήσεις δικαστικών λειτουργών

Δύο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, ο αρεοπαγίτης Δ. Κονδύλης και ο σύμβουλος επικρατείας Γ. Γραίγος,παραιτήθηκαν από το αξίωμά τους, ενώ ένας άλλος αρεοπαγίτης, ο Χαρ. Παμπούκης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραιτηθεί την Τρίτη στις 16 του Ιούλη.

Αν και οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν αναφέρουν τους λόγους παραίτησής τους, είναι σίγουρο ότι παραιτήθηκαν γιατί δεν προήχθησαν στο βαθμό του αντιπροέδρου (στον Αρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Χ. Παμπούκης πριν τις τελευταίες προαγωγές ήταν 6ος στην επετηρίδα αρεοπαγιτών και ο Δ. Κονδύλης 7ος, ενώ οι προαχθέντες Δ. Γουργουράκης και Γ. Βελλής ήταν αντίστοιχα 9ος και 10ος. Για τον Δ. Κονδύλη είχε κάνει την περασμένη Παρασκευή μνεία και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προαχθεί στη θέση αντιπροέδρου.

Ο Γ. Γραίγος στην επετηρίδα των συμβούλων επικρατείας είναι 4ος, ενώ ο Κ. Χαλαζωνίτης που προήχθη σε αντιπρόεδρο ήταν 6ος.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση επέφερε πλήγμα κατά της δικαιοσύνης με τη "βάναυση προσβολή της ιεραρχίας" στην πλήρωση των θέσεων της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ