Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Εμπαιγμός το μισθολόγιο

Σε συσπείρωση με στόχο την αγωνιστική αντιπαράθεση, ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου, καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα αναζητεί και δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση.

Μια μέρα μετά τη δυναμική συγκέντρωση του ένστολου προσωπικού των ΣΑ, η ΠΟΑΣΥ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου, που συντάχθηκε ερήμην τους, επιχείρησε τεχνηέντως να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, εμφανίζοντας τις συνολικές αποδοχές (χωρίς κρατήσεις, φορολογία κτλ.) υψηλόβαθμων στελεχών, ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι οι αστυνομικοί "ευνοούνται" στο σύνολό τους.

Η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αστυνομικών, δημιουργεί οικονομικό χάσμα μεταξύ των ολιγάριθμων υψηλόβαθμων και του συνόλου των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανισότητες μέσα στην ίδια τάξη εργαζομένων. Με τις προτεινόμενες διατάξεις οι αυξήσεις αναμένεται να δοθούν σε τρεις δόσεις μέχρι το 1998, όμως η πραγματική αύξηση δε θα ξεπεράσει συνολικά το 6,5% για τους εν ενεργεία και το 4,8% για τους συνταξιούχους, αφού οι κρατήσεις έχουν ως βάση το βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα και οι οποίες, όπως προβλέπεται, θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερες.

Το ΚΚΕ

Δώδεκα αναφορές κατατέθηκαν χτες στο προεδρείο της Βουλής από βουλευτές του ΚΚΕ, με αντικείμενο τα προβλήματα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι βουλευτές καλούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να απαντήσει στα υπομνήματα που έχουν κατά καιρούς υποβάλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (μισθολόγιο, εξοπλισμός αστυνομικών, ειδικό επίδομα, ρεπό, μείωση χρόνου συνολικής πραγματικής υπηρεσίας), η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ατωλοακαρνανίας (άδικες μεταθέσεις), η Ενωση Αστυνομικών Ζακύνθου (προβλήματα αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού) και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας (τοπικά προβλήματα της Αστυνομίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ