Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Δυο χρόνια μακριά μας, κι όμως πορεύεται μαζί μας

Δυο ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από κείνη τη μέρα - σαν σήμερα 7 Αυγούστου 1995 - που έφυγε... Ομως, ο σύντροφος Αντώνης Αμπατιέλος συνεχίζει και θα συνεχίζει πάντα να πορεύεται μαζί μας με τις αγωνιστικές παρακαταθήκες που μας άφησε. Είναι και θα είναι μέσα στους αγώνες της εργατικής τάξης και όλου του λαού σαν ηγέτης της τάξης του. Βρίσκεται και θα είναι μέσα στους αγώνες των ναυτεργατών της χώρας μας που αγωνίζονται για ένα "μπάρκο" κόντρα στην ανεργία, στην οποία έχει καταδικάσει τους χιλιάδες και χιλιάδες ναυτεργάτες της χώρας μας το εφοπλιστικό κεφάλαιο με τον αφελληνισμό των πληρωμάτων των πλοίων από τους Ελληνες ναυτεργάτες. Οι παρακαταθήκες του συντρόφου Αντώνη ενισχύουν την αγωνιστική πορεία του ίδιου του ναυτεργατικού μας κινήματος, του οποίου, μέσα από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα ναυτεργατικά δικαιώματα, αναδείχτηκε από τους κορυφαίους ηγέτες του.

Αλλά ο Αντώνης Αμπατιέλος, ο μεγάλος αυτός διεθνιστής και πατριώτης, ο κομμουνιστής ηγέτης, πορεύεται μαζί και με τους ναυτεργάτες όλου του κόσμου, εκεί στο Κάρντιφ, στη Μασσαλία, στα λιμάνια της Νέας Υόρκης, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στη Νότια Αμερική, στο Ντορμπάν στην Αφρική, σ' όλα τα λιμάνια του κόσμου, όπου σαν ηγετική μορφή του παγκόσμιου ναυτεργατικού κινήματος έγραψε ιστορία. Μια μοναδική ιστορία μιας ζωής δοσμένης στον αγώνα για κατακτήσεις, για ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και ζωής στο καράβι. Αλλά και μια μοναδική προσφορά με τη συμμετοχή του στον τιτάνιο αγώνα κατά της φασιστικής πανούκλας, όπου με όπλο το βαπόρι και με άλλους συναδέλφους του ανέλαβε επικίνδυνες αποστολές μεταφοράς πολεμικού υλικού και άλλων εφοδίων στις αντιφασιστικές δυνάμεις.

Είναι επίσης η μεγάλη προσφορά του σ. Αντώνη Αμπατιέλου στους αγώνες όλων των εργαζόμενων, του λαού μας για τα δικαιώματά του, για την κοινωνική προκοπή, την πρόοδο του τόπου. Για εθνική ανεξαρτησία ενάντια στους λογής επεμβασίες Αγγλο - Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και το μισαλλόδοξο καθεστώς που επέβαλαν στο σβέρκο του λαού. Αυτό το ανώμαλο μισαλλόδοξο καθεστώς της άρχουσας τάξης που με εξορίες, φυλακές και στερήσεις καταδίκασε στα 1948 τον Αντώνη Αμπατιέλο ακόμα και στην εσχάτη των ποινών, για να τον εκδικηθεί για τη μεγάλη προσφορά του στο ναυτεργατικό κίνημα, αλλά και στο αντιφασιστικό μέτωπο! Από τη θανατική ποινή γλίτωσε ο σ. Αντώνης Αμπατιέλος χάρη στο πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε σ' όλον τον κόσμο για τη σωτηρία του κομμουνιστή, του γνωστού, παγκόσμια, ηγέτη του ναυτεργατικού κινήματος.

Αυτές οι αγωνιστικές περγαμηνές και πλούσιες παρακαταθήκες που μας άφησε ο σύντροφος είναι που κρατάνε και θα τον έχουν πάντα ζωντανό στη μνήμη μας, στη μνήμη των κομμουνιστών, των αγωνιστών της εργατικής τάξης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ