Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Tο Ταμείο Συνοχής για έργα περιβάλλοντος

Σε 130 εκατ. ECU (περίπου 40 δισ. δρχ.) ανέρχονται οι ενισχύσεις από το Ταμείο Συνοχής που αποφάσισε να χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκτέλεση συνολικά δεκατριών έργων στην Ελλάδα και ειδικότερα στους τομείς του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:

- Υδρευση - Αποχέτευση, Σταθμός Βιολογικού Καθαρισμού Πτολεμαϊδας. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 7,4 εκατ. ECU και η κοινοτική συμμετοχή σε 5,95 εκατ. ECU.

- Δίκτυο ύδρευσης - εξωτερικό υδραγωγείο Γιαννιτσών. Το κόστος ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ECU και η κοινοτική συμμετοχή σε 2,1 εκατ. ECU.

- Αποκατάσταση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Ανω Λιοσίων. Το συνολικό κόστος εκτιμάται σε 16,6 εκατ. ECU με κοινοτική συμμετοχή 13,4 εκατ. ECU.

- Εργα προστασίας από τη διάβρωση σε παραλία Θεσσαλονίκης (Καλοχώρι, Χαλάστρα). Το κόστος του έργου εκτιμάται σε 3,3 εκατ. ECU, ενώ η κοινοτική συμμετοχή ανέρχεται σε 2,6 εκατ. ECU.

- Αύξηση της δυναμικότητας του Υδραγωγείου Μόρνου. Το συνολικό κόστος του θα ανέλθει σε 36,4 εκατ. ECU με κοινοτική συμμετοχή 26,4 εκατ. ECU.

- Υδρευση Ιωαννίνων. Το κόστος ανέρχεται σε 6,2 εκατ. ECU και η κοινοτική συμμετοχή σε 5 εκατ. ECU.

- ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Τμήμα Αγ. Νικόλαος - Κουμαριά (Ηπειρος). Το κόστος ανέρχεται σε 19,9 εκατ. ECU και η κοινοτική συμμετοχή σε 16,9 εκατ. ECU.

- ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Τμήμα Κουμαριά - Αγ. Αναστασία (Ηπειρος). Το κόστος ανέρχεται σε 14 εκατ. ECU, εκ των οποίων 11,9 θα δοθούν από το Ταμείο Συνοχής.

- ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Τμήμα Λαδοχώρι - Λυκοπόδι (Ηπειρος). Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 12 εκατ. ECU και η κοινοτική συμμετοχή σε 10,2 εκατ. ECU.

- ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Παράκαμψη Καβάλα - Κόμβος Αγ. Σύλλα. Το κόστος ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ECU, ενώ η κοινοτική συμμετοχή σε 3,8 εκατ. ECU.

- ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Τμήμα παράκαμψης Καβάλας - ανισόπεδος κόμβος Παληού. Το κόστος ανέρχεται σε 12,7 εκατ. ECU και η κοινοτική συμμετοχή σε 10,8 εκατ. ECU (85%).

- ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Τμήμα παράκαμψης Καβάλας - κατασκευή έξι χαραδρογέφυρων. Το συνολικό κόστος εκτιμάται σε 8,4 εκατ. ECU με κοινοτική συμμετοχή 7,1 εκατ. ECU.

- ΠΑΘΕ, παράκαμψη Πάτρας. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 15,6 εκατ. ECU, ενώ η κοινοτική συμμετοχή σε 13,3 εκατ. ECU.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ