Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό

Τους οργανωτικούς και πολιτικούς στόχους της Κομματικής Οργάνωσης, ενόψει της εκλογικής μάχης, καθόρισε σε συνεδρίασή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Εκτίμησε ότι οι εκλογές δε θα γίνουν για να λύσουν προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, αλλά για να ενταθεί ακόμα περισσότερο η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της χώρας μας.

Τονίστηκε ότι η έλλειψη κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία ήταν επιζήμια για το νομό, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως το κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων και η αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής κ.ά.

Υπογραμμίστηκε ότι η δυσαρέσκεια του λαού της περιοχής γι' αυτή την πολιτική δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ενίσχυση γενικά των μικρών κομμάτων, αλλά του ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που αντιστέκεται στην πολιτική που αποφασίζεται στην ΕΕ, εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ και εγκρίνεται από την Πολιτική Ανοιξη, τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

Θέτει ως στόχο την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό και καλεί όλους τους κομμουνιστές, μέσα και έξω από το Κόμμα, το λαό του νομού, να στηρίξουν το ΚΚΕ δίνοντας δύναμη στη δική τους φωνή.

Για τη συρρίκνωση της βιομηχανίας

Επίσης, σε ανακοίνωσή της για την εντεινόμενη συρρίκνωση της βιομηχανίας της περιοχής, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Κόμματος ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική, η οποία εκπορεύεται από την ΕΕ, δεν έχει επιπτώσεις μόνο σ' ένα κλάδο ή σε λίγες βιομηχανίες, αλλά εκτείνεται σ' όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και θα συνεχιστεί με ακόμα πιο σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων. Παράλληλα τονίζει την ανάγκη αγωνιστικής ενωτικής δράσης όλων των τμημάτων της εργατικής τάξης με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, και υπογραμμίζει πως είναι απαράδεκτο και συνάμα τραγικό για την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής, η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου να μην οργανώνει την αντίσταση των εργαζομένων, να μην αναπροσαρμόζει τα αιτήματά του, όταν στην πράξη έχει αποδειχτεί λαθεμένη η τακτική που ακολουθεί. Την ίδια τακτική ακολουθούν και ο νομάρχης Μαγνησίας και οι δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας, που κινούνται στην ίδια λογική, υποταγής στις εντολές της ΕΕ και των εδώ υπηρετών της.

Και καταλήγει τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να εκδηλώσουν με τους αγώνες τους την αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζεται και ταυτόχρονα να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε συμπαραστάτης τους, μέσα κι έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ