Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ
Βολές κατά Σημίτη

Χωρίς πολιτικές αναφορές, αλλά έντονες οι αντιδράσεις

Χωρίς ουσιαστικές πολιτικές αναφορές, αλλά με οξείς χαρακτηρισμούς και "κατηγορώ" αντέδρασαν οι πολιτικοί αρχηγοί της Πολιτικής Ανοιξης, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες στις 22 Σεπτέμβρη. Το θέμα της έλλειψης αξιοπιστίας του Κ. Σημίτη ήταν αυτό που κυριάρχησε στις επικρίσεις τους.

Η Πολιτική Ανοιξη

Με έντονους χαρακτηρισμούς υποδέχτηκε, με τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς, την εξαγγελία των εκλογών από τον πρωθυπουργό για τις 22 Σεπτέμβρη. Χαρακτήρισε την κίνηση αυτή "νέο εκβιασμό" και "πολιτικό τυχοδιωκτισμό", καθώς και δείγμα "μεγάλης αναξιοπιστίας". Η κριτική του εστιάστηκε στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, όπου επισήμανε πως ακολουθήθηκε "άφρονη εξωτερική πολιτική", ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός, που ευχαριστούσε τις ΗΠΑ, αναγορεύεται σε προασπιστή των εθνικών συμφερόντων. Να σημειώσουμε ότι ο Αντ. Σαμαράςσυγκρότησε χτες την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, ορίζοντας επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο ΣΥΝ

"Συνοπτικές διαδικασίες, δίχως προηγούμενο", αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, την εξαγγελία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. "Οι πρόωρες εκλογές γίνονται για να υπηρετηθούν μικροκομματικές μεθοδεύσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ", είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα άσκησε κριτική στην πρωθυπουργική ομιλία σχετικά με το πόσο "εκσυγχρονιστικό" είναι το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι πρωθυπουργικές δηλώσεις δεν αποτέλεσαν άλματα εκσυγχρονισμού αλλά "προστίθεται κι άλλο έλλειμμα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας". Οσον αφορά τους εκλογικούς στόχους του ΣΥΝ, ο πρόεδρός του είπε ότι "διεκδικεί τη ριζική ενίσχυσή του".

Το ΔΗΚΚΙ

Παρόμοια η κριτική και του ΔΗΚΚΙ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, χτες το βράδυ, το εν λόγω κόμμα, επισήμανε ότι "η κυβέρνηση κατασκεύασε εικονικό λόγο πρόωρης προσφυγής στις εκλογές, περιφρονώντας το λαό, το Σύνταγμα και τα κόμματα. Στο βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων και των προσωπικών στρατηγικών, θυσίασε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπέρτατες δημοκρατικές αξίες και τα εθνικά μας συμφέροντα". Επίσης το ΔΗΚΚΙ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για αναχρονισμό και έλλειψη δημοκρατικότητας.

  • Ανακοίνωση εξέδωσε χτες το βράδυ και η ΑΚΟΑ, τονίζοντας πως "η επιδίωξη της ηγετικής ομάδας που αναδείχτηκε στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι να αποκτήσει άνεση χρόνου για την πραγματοποίηση της σκληρής πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει το πρόγραμμα σύγκλισης", καθώς και για να "εδραιώσει τη νίκη που πέτυχε επί των εσωκομματικών της αντιπάλων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ