Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα περάσει έτσι

Μπαίνουμε σήμερα στην πέμπτη μέρα της ιδιαίτερα σύντομης προεκλογικής περιόδου. Ωστόσο θέματα που άπτονται της διασφάλισης μιας στοιχειώδους δημοκρατικής διαδικασίας δεν έχουν βρει λύση. Ενα από τα σοβαρότερα είναι και η εξασφάλιση των όρων μιας ισότιμης σχετικά πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων. Και εδώ δεν υπάρχει περιθώριο για λόγια, αλλά μόνο για πράξεις. Πρώτα και κύρια από την κυβέρνηση, αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα: Πρώτον, απαιτείται εδώ και τώρα, και όχι στο παρά πέντε της Κυριακής των εκλογών, να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις που να εξασφαλίζουν την πραγματικά ισότιμη παρουσία των κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και σε όλες ανεξαιρέτως τις εκπομπές ειδησεογραφικού και ενημερωτικού χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο, που η κυβέρνηση και οι δικομματικοί συνδαιτημόνες της θέλουν να δώσουν χαρακτήρα "τηλε-εκλογών" στην επικείμενη αναμέτρηση. Δεύτερον, απαιτείται εδώ και τώρα οι κανόνες αυτοί να έχουν γενική ισχύ και στα κρατικά και στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Η επαναλαμβανόμενη αθλιότητα του δήθεν "πλουραλισμού", που ξεχειλίζει ήδη από τα γαλαζοπράσινα "παράθυρα" των ιδιωτικών ιδιαίτερα τηλεοπτικών σταθμών, πρέπει να πάρει τέλος. Τρίτον, απαιτείται εδώ και τώρα, να απαγορευτεί ρητά η χυδαία τακτική της κατασκευής των αποτελεσμάτων, μέσω των κατά παραγγελία δημοσκοπήσεων, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ας ξεκαθαρίσουν, λοιπόν, τις θέσεις τους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς. Ας είναι πάντως σίγουροι ότι το επιχειρούμενο - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - καθεστώς της προεκλογικής "τηλε-τύφλωσης" δε θα περάσει έτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ