Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι στη μάχη ΤΩΡΑ!

Αυτή τη φορά δε μας περισσεύει ούτε μια ώρα, ούτε μια στιγμή. Η λίαν "εκσυγχρονιστική" απόφαση των επιτελείων του κ. Σημίτη για εκλογές του στιλ:"ψεκάστε - ψηφίστε - τελειώσατε" (! ), δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για τον ελάχιστο εφησυχασμό. Εμειναν μόλις "25 και μία" μέρες και νύχτες. Μέρες και νύχτες πολύτιμες, που πρέπει να αξιοποιηθούν σε μια μάχη χωρίς ανάπαυλα. Από όλους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Από όλους τους Κνίτες και τις Κνίτισσες. Από όλους τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος. Οπως χρόνια τώρα ξέρουμε να κάνουμε. Οπως μάθαμε και όπως μας έμαθε ο κόσμος. Ανθρωπο τον άνθρωπο. Σπίτι το σπίτι. Γειτονιά τη γειτονιά. Επιχείρηση την επιχείρηση. Χωρίς διακρίσεις και πλαστούς διαχωρισμούς του κόσμου της δουλιάς, που προσπαθούν να τον στοιχίσουν για μια ακόμα φορά πίσω από πλαστά διλήμματα, πίσω από ψεύτικες εικόνες, προκειμένου να του δείξουν το δέντρο για να χάσει το δάσος.

Αυτοί έχουν τα τηλεοπτικά σόου, τα καλοπληρωμένα επιτελεία, τους ξενόφερτους συμβούλους, την γκαλοπολογία, τη ρουσφετολογία, τα μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα που επενδύουν, με το αζημίωτο..., σε πολιτικούς και πολιτικές. Εμείς έχουμε τα πόδια μας που πρέπει να βγάλουν αυτές τις μέρες "φωτιά". Εχουμε τα χέρια μας που πρέπει να απλωθούν με ζεστασιά στον κόσμο, με το προεκλογικό υλικό, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. Εχουμε τις πιο ακλόνητες αποδείξεις για τα έργα και τις ημέρες αυτών που εναλλάσσονται στα κυβερνητικά πόστα σκορπώντας γύρω τους την ανεργία, το ξεπούλημα και την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, την εξάπλωση της φτώχειας, την αναξιοπιστία, την εθνική υποδούλωση, την αφαίρεση δικαιωμάτων... Γι' αυτούς, που είναι έτοιμοι να οδηγήσουν σε ακόμα χειρότερες μέρες τον ελληνικό λαό. Εχουμε τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, ζυμωμένες μέσα στο λαό και στους αγώνες του. Με ένα και μοναδικό κριτήριο, με μια και μοναδική αγωνία: Το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων. Εχουμε το "ατού" της πανηγυρικής επιβεβαίωσης των θέσεων και της πεισματικής δράσης που αναπτύξαμε κόντρα στο "ρεύμα" των... μονόδρομων του Μάαστριχτ, της υποταγής, του κατευθυνόμενου εθνικισμού.

Μπορούμε να πείσουμε ότι το ΚΚΕ είναι η μοναδική σταθερή γραμμή άμυνας, αντίστασης και αντεπίθεσης. Η μοναδική πραγματικά σύγχρονη δύναμη, κόντρα στον αντιδραστικό... εκσυγχρονισμό της διαχρονικής λιτότητας, της εκτεταμένης ανεργίας, της εργασιακής ζούγκλας, της εθνικής υποτέλειας. Μπορούμε και πρέπει να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι ψήφος στο σακούλι του δικομματισμού, αλλά και των "δορυφόρων" του, είναι ψήφος που θα στραφεί σε βάρος τους με μαθηματική ακρίβεια. Μπορούμε και πρέπει να πείσουμε ότι όποιος και αν πάρει τη σκυτάλη από τους δυο μονομάχους, το πεδίο της επομένης μέρας θα είναι ακόμα πιο καταθλιπτικό, ακόμα πιο ζοφερό. Οτι κανένας δεν μπορεί πια να προσδοκά ούτε καν στο "μικρότερο κακό". Οτι θα υπάρξει καταιγισμός μέτρων έτσι και αλλιώς - πράσινων ή γαλάζιων - όπως πριν λίγες μέρες δήλωσε ευθέως από τηλεοράσεως ο Στ. Μάνος, συνηγορούντος του κ. Παπαντωνίου. Ας κάνουμε λοιπόν με την καθημερινή, ακούραστη, πεισματική δουλιά μας ακόμα πιο σαφέστατο το μήνυμα της ψήφου στο ΚΚΕ σήμερα, σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους της δουλιάς και του μόχθου. Οτι δηλαδή ένα ισχυρό, πανίσχυρο ΚΚΕ, είναι το μοναδικό ανάχωμα σ' αυτή τη ζοφερή προοπτική. Οτι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική χρήσιμη και ανταποδοτική ψήφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ