Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Σκάσε και... ψήφιζε"!

Προσδεθείτε! Εννοείται στους καναπέδες μπροστά στην τηλεόραση. Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει τη "νέου τύπου" προεκλογική εκστρατεία. Μια εκλογική εκστρατεία αντάξια της εποχής της συναίνεσης που διανύουμε και βέβαια της ξέφρενης νεοφιλελεύθερης πορείας του ΠΑΣΟΚ.

* * *

Ο Κ. Σημίτης με τις χτεσινές δηλώσεις του έδωσε το περίγραμμα αυτής της καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ. Ποιο ήταν το κεντρικό μήνυμα; Ηπιο κλίμα, τηλεοπτικοί "πολιτισμένοι διάλογοι" και... ησυχία. Αλλιώς: "Δε χρειάζεται να θυμίζουμε στο λαό ότι ασκεί το "ύψιστο" δημοκρατικό του δικαίωμα, που του επιτρέπουμε μία φορά κάθε τέσσερα, άντε τρία, χρόνια". Προεκλογική εκστρατεία "νέου τύπου" σημαίνει "Βλέπε, σκάσε και... ψήφιζε"!

* * *

Τι περιλαμβάνει το μενού της "εκσυγχρονιστικής" καμπάνιας; Τι - Βι, Τι - Βι, και πάλι Τι - Βι. Α! και μία προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και τα... "εξπρές της νίκης".

* * *

Τι, δεν ξέρετε τι είναι τα "εξπρές της νίκης"; Τέλος πάντων. Είναι καραβάνια με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα περάσουν από κάθε νομό της χώρας και όποιος προλάβει... θα ανέβει.

* * *

Εμπνευστής της "επικοινωνιακής στρατηγικής" του ΠΑΣΟΚ άλλη μια φορά είναι ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος φρόντισε να το υπογραμμίσει εμφανιζόμενος καμαρωτός δίπλα στον Κ. Σημίτη.

* * *

Μη νομίζετε όμως ότι το "νέο" ΠΑΣΟΚ θα μείνει στον "πλούσιο και πλήρη", όπως είπε ο πρωθυπουργός, ραδιοτηλεοπτικό διάλογο. Οχι. Πάνω απ' όλα θέλει "τη ζωντανή επικοινωνία και επαφή". Πολύ ωραία! Για ποιο σκοπό όμως; "Για να αφουγκραστούμε το σφυγμό του λαού", απάντησε ο Κ. Σημίτης. Πολύ σαφές. Και εμείς που φοβηθήκαμε, προς στιγμήν, ότι ήθελε να δεσμευτεί απέναντι στο λαό για τα... αντιλαϊκά που θα πάρει.

* * *

Για να μην είμαστε άδικοι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πότε θα δεσμευτεί απέναντι στον λαό. Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, δύο μέρες πριν τις εκλογές! Τότε είπε ο Κ. Σημίτης "θα επαναλάβουμε για το τι ακριβώς θα γίνει την επόμενη μέρα της νίκης".

* * *

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να δηλώσει ανερυθρίαστα ότι "ο λαός πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί, ποια ακριβώς θα είναι η επόμενη μέρα". Η γλώσσα της αλήθειας αλά Σημίτη.

* * *

Παραλίγο να το ξεχάσουμε το κυριότερο. Ο Κ. Σημίτης είναι κατά της δαπανηρής προεκλογικής καμπάνιας, γιατί προσβάλλει τον πολίτη και "καθιστά άνισες τις συνθήκες της πολιτικής αντιπαράθεσης". Και ακόμα: "Λέμε όχι στην ανεξέλεγκτη σχέση των υποψηφίων με τις οικονομικές δυνάμεις και τις πολύπλευρες εξαρτήσεις που αυτή συνεπάγεται". Καλά, κουτόχορτο νομίζουν ότι τρώει ο κόσμος;

* * *

Στο ίδιο μήκος κύματος, συνέχισε: "Δε θέλουμε την πλήρη εμπορευματοποίηση των ιδεών, των προτάσεων και προπαντός των προσώπων". Αλήθεια, τους έχουν μείνει ιδέες που δεν έχουν πουληθεί;

* * *

Πάντως, στο τέλος ο Κ. Σημίτης φάνηκε ειλικρινής: "Καλώ κάθε πολίτη να απομονώσει και να απορρίψει τον αναχρονιστικό λόγο, τη συνειδητή παραπλάνηση, την άκριτη υποσχεσιολογία, την προεκλογική ύβρη". Ακριβώς φωτογραφίζει την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων του δικομματισμού.

Καταψηφίστε τους!

Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ