Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Διαθέσιμος διά πάσαν χρήση

Τη διάθεση του Συνασπισμού να συμπράξει σε μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. "Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται στις εκλογές είναι αν θα συνεχιστεί η κυριαρχία των δύο μεγάλων κομμάτων ή θα ανοίξει το πολιτικό παιχνίδι με νέους συσχετισμούς και νέες παρεμβάσεις στις εξελίξεις", σημείωσε. Ταυτόχρονα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ διότι ενώ "είχε τη δυνατότητα να οργανώσει την πορεία προς τις εκλογές με τρόπο που να ανοίξει το δρόμο για τη συγκροτημένη μετάβαση σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις μιας νέας πλατιάς πλειοψηφίας κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα στηρίξει τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της χώρας", τελικά "επέλεξε την πεπατημένη. Ο τακτικισμός του Α. Παπανδρέου είναι παρών", τόνισε.

Αδυνατώντας ο Ν. Κωνσταντόπουλος να αρθρώσει στην ουσία διαφορετικό πολιτικό λόγο από το ΠΑΣΟΚ, επικέντρωσε την κριτική του στον τρόπο με τον οποίο διακηρύχτηκαν οι πρόωρες εκλογές, λέγοντας: "Οι σημερινές συνθήκες εκλογικού αιφνιδιασμού υποδηλώνουν δραματικά την έλλειψη πολιτικών αποθεμάτων έμπνευσης και αρχών και τα μεγάλα αδιέξοδα των πρωταγωνιστών της πολιτικής κρίσης που θέλουν το διαδικαστικό έλεγχο των πραγμάτων και δεν εμπιστεύονται τις αβίαστες δημοκρατικές λειτουργίες". Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο "εκσυγχρονισμός δεν είναι θέμα διακηρύξεων" και αντέταξε στον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό που επαγγέλλεται η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον... "προοδευτικό εκσυγχρονισμό", που προωθεί ο Συνασπισμός, προσθέτοντας: "Εμείς δεν περιμέναμε την πρόσφατη έκρηξη της εκσυγχρονιστικής μόδας".

Παρά πάντως την αισιοδοξία που προσπάθησε να δώσει με την ομιλία του ο Ν. Κωνσταντόπουλος, διάχυτος ήταν ο σκεπτικισμός των στελεχών του κόμματος για την εκλογική πορεία του Συνασπισμού, ενώ πολλοί σημείωναν ότι οι προσεχείς εκλογές πιθανώς να είναι και η τελευταία ευκαιρία του Συνασπισμού να μπει στη Βουλή. Προϋπόθεση απαραίτητη για να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή του σε μετεκλογικά κυβερνητικά σχήματα.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Συνασπισμός αποδέχτηκε τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα κυρίως μέσω της τηλεόρασης, ποντάροντας προφανώς στο ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να έχει προνομιακή μεταχείριση και προβολή από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Πρότεινε επίσης τρεις κοινές συνεντεύξεις των αρχηγών των κομμάτων στο Ζάππειο, με επιλεγμένους πάντως δημοσιογράφους, όπως ξεκαθάρισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ (2004-02-03 00:00:00.0)
Προσέγγιση με το «καλό» ΠΑΣΟΚ (2001-06-15 00:00:00.0)
«Πονοκέφαλοι» από τους εντός και εκτός εκσυγχρονιστές (2000-05-20 00:00:00.0)
Οι «εκσυγχρονιστές» έφυγαν, ο εκσυγχρονισμός έμεινε (2000-05-16 00:00:00.0)
"Αλληλοκαρφώματα" και ΣΥΝαίνεση στην Κεντροαριστερά (1997-06-24 00:00:00.0)
ΣΥΝ (1996-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ