Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΔ
Διαπιστευτήρια στους βιομηχάνους

Ο Μ. Εβερτ υποσχέθηκε στο ΣΕΒ υποστήριξη για αντιλαϊκές "ελαστικές εργασιακές σχέσεις". Αρχηγική εμφάνιση Κ. Μητσοτάκη, που δήλωσε ότι μετά τις εκλογές αυτός θα είναι ο "εγγυητής της ενότητας της παράταξης"

Τη διαβεβαίωση στους βιομηχάνους ότι θα υποστηρίξει τις θέσεις τους για "ορισμένες ευελιξίες" στο εργασιακό καθεστώς, που πρακτικά σημαίνει χτύπημα του οχτάωρου και των όποιων κατακτήσεων έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι, έδωσε χτες ο Μ. Εβερτ σε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Μία μέρα μετά τα κροκοδείλια δάκρυα του προέδρου της ΝΔ για την ανεργία και τους χιλιάδες άνεργους, ο Μ. Εβερτ έδωσε τα διαπιστευτήριά του στους βιομήχανους, δηλώνοντας σχετικά με "την κινητικότητα της εργασίας" ότι "είναι ανάγκη να δούμε ορισμένες ευελιξίες". Φρόντισε όμως να "χρυσώσει το χάπι" λέγοντας ότι το μέτρο αυτό δεν πρέπει να αφορά τους ήδη εργαζόμενους, αλλά μόνο τις νέες θέσεις εργασίας, παραγνωρίζοντας ότι η θέσπιση αυτού του μέτρου, έστω για τους νέους εργαζόμενους, θα συμπαρασύρει όλους τους εργαζόμενους. Μάλιστα, συνεχίζοντας την πολιτική του "φιλολαϊκού ηγέτη" είπε: "Οπου δω το κεφάλαιο να προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική δύναμη, θα το χτυπήσω".

Επίσης έδωσε τη διαβεβαίωση στους βιομηχάνους ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει άμεσα στις αποκρατικοποιήσεις και θα μειώσει το δημόσιο τομέα από το 40% στο 32%.

Νωρίτερα ο Μ. Εβερτ μοίρασε ένα ακόμα προεκλογικό "θα", αυτή τη φορά στους πολύτεκνους, λέγοντας ότι τα κίνητρα που ισχύουν σήμερα για όσους έχουν τέσσερα παιδιά θα ισχύσουν και για όσους έχουν τρία παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σήμερα σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αρτα, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του σε περιοχές στις οποίες είναι υποψήφιοι στελέχη που έχουν χαρακτηριστεί ως "Μητσοτακικά". Ετσι αύριο θα μιλήσει στην Καστοριά και το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει στους Νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας.

Στο μεταξύ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σε χτεσινή του συνέντευξη στο ΜΕΓΚΑ φρόντισε να υπενθυμίσει την αυτόνομη παρουσία του μέσα στη ΝΔ, αναγορεύοντας τον εαυτό του ως εγγυητή της ενότητας της παράταξης. Μάλιστα είπε με σημασία ότι "θα μείνω μέχρι τέλους εγγυητής της ενότητας της ΝΔ". Η ΝΔ, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, "θα επιβιώσει", είπε, αποφεύγοντας να κάνει μνεία για την τύχη του νυν προέδρου της, Μ. Εβερτ. Προέβλεψε ότι η χώρα μπαίνει σε μία περίοδο ρευστότητας, που πιθανό να μην βρει το τέλος της με τις εκλογές. Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν ενημερώθηκε για τις σκέψεις του Μ. Εβερτ σχετικά με τη σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής του παρέμβασης στο θέμα της ηγεσίας της παράταξης, λέγοντας ότι "δεν έπαψα να ασκώ πολιτική και είμαι πάντα έτοιμος να πράξω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την παράταξη και τον τόπο". Είπε ότι για τη ΝΔ δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνουν εκλογές αντιπαράθεσης Εβερτ - Σημίτη και κατέληξε λέγοντας με νόημα ότι "τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται και η ΝΔ μένει και θα μείνει σπονδυλική στήλη της πολιτικής μας ζωής - το ελπίζω τουλάχιστον - για τις επόμενες δεκαετίες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέθανε ο Μιλτιάδης Εβερτ (2011-02-10 00:00:00.0)
Διαμάχη για το "στήσιμο" ή όχι (1999-02-06 00:00:00.0)
Ραγδαίες εξελίξεις μπροστά στο αδιέξοδο (1996-09-28 00:00:00.0)
Ολοι εναντίων όλων (1996-09-26 00:00:00.0)
Χαμηλοί τόνοι αλλά εμφανείς οι διαφορές (1996-06-22 00:00:00.0)
Διχάζει και το Σκοπιανό (1996-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ