Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΗΜΙΤΗ
Διαμάχη για το "στήσιμο" ή όχι

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Μ. Εβερτ κατά του δημοσιογράφου Π. Τσίμα για την τηλεοπτική συνέντευξη του δεύτερου με τον Κ. Σημίτη, την οποία ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε "στημένη".

Μάλιστα, ο Μ. Εβερτ καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του δημοσιογράφου, λέγοντας: "ορισμένοι έβγαλαν την τραγιάσκα και τον μπερέ της επανάστασης και έβαλαν το ημίψηλο και από εκεί που είχαν σηκώσει τη γροθιά της αντίστασης άνοιξαν την παλάμη και έχουν το χέρι στην τσέπη και το λέω με όλη την υπευθυνότητα".

Από την πλευρά του ο Π. Τσίμας απάντησε: "Ο κ. Εβερτ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ισως εκείνος ξέρει από στησίματα και συναλλαγές. Εγώ όχι. Τους εμπαθείς υπαινιγμούς του κ. Εβερτ, ας τους κρίνει η Δικαιοσύνη".

Χτες, ο Μ. Εβερτ επανήλθε επιμένοντας στους ισχυρισμούς του και μιλώντας στον "Πλάνετ" υποστήριξε: "Υπήρξαν ερωτήματα που έπρεπε οπωσδήποτε να είχαν τεθεί και υπήρξαν και απαντήσεις στις οποίες ο δημοσιογράφος σε καμία περίπτωση δεν επανήλθε. Ελέχθησαν και πρωτοφανή ψέματα στα οποία και πάλι δε δόθηκε απάντηση και δεν έγινε καμία διόρθωση".

Ανταπαντώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό ο Π. Τσίμας είπε ότι "δεν είναι δυνατόν ένας πολιτικός, όποιος κι είναι αυτός, να κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας στους δημοσιογράφους. Τι πρέπει να ρωτήσουμε κατά τη γνώμη του και σε ποια απάντηση να επιμείνουμε". Ακόμα χαρακτήρισε βαρύτατα ανήθικη την τακτική του Μ. Εβερτ, που "αντί να τα βάλει με τον κ. Σημίτη, τα βάζει με το δημοσιογράφο".

Στο πλευρό του Μ. Εβερτ εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν απέχει η δική μου αίσθηση από αυτά που είπε ο κ. Εβερτ".

Στη διαμάχη παρέμβηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις κατηγορίες του Μ. Εβερτ και ξεχνώντας ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες τον χαρακτήριζε "υπεύθυνο πολιτικό" για τη στάση του στις μαθητικές κινητοποιήσεις, πρόσθεσε ότι "είναι λογικό να υπερασπίζεται την παράταξή του και τον αρχηγό του. Απλά, το κάνει με τρόπο, ο οποίος είναι αντιδεοντολογικός και απρεπής".

"Επανέλαβε μια αντιλαϊκή πολιτική"

Ο Μάκης Μαϊλης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Τύπου, κληθείς, από τον "Πλάνετ", να σχολιάσει τη συνέντευξη του Κ. Σημίτη στο "Μέγκα", δήλωσε: "Υπάρχουν πολλοί χαρακτηρισμοί γι' αυτή τη συνέντευξη. Θα μπορούσε κανείς να τους υιοθετήσει, παρ' όλο που, όπως διαπίστωσα και χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ, κινδυνεύει να θεωρηθεί και συκοφάντης. Αυτό το λέω διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανώτατος πολιτειακός παράγοντας, όπως είναι ο πρωθυπουργός, αλλά όχι μόνον αυτός, δίνουν συνεντεύξεις οι οποίες δείχνουν ότι υπάρχει μια σχετική συνεννόηση και αποφυγή ερωτήσεων τέτοιων που πραγματικά να δημιουργούν και μια σχετική δυσκολία". Απαντώντας σε ερώτηση αν η συνέντευξη ήταν "στημένη", είπε: "Ακούστηκε και αυτό". Στην επόμενη ερώτηση, αν συμφωνεί με τον Μ. Εβερτ, απάντησε: "Ο κ. Εβερτ μπορεί να έχει στοιχεία να το αποδείξει και άλλος να μην έχει. Πάντως δεν είναι από εκείνες τις συνεντεύξεις που να χτυπάνε το μαχαίρι στο κόκαλο. Για μένα η ουσία είναι άλλη. Ο πρωθυπουργός, με αυτή τη συνέντευξη επανέλαβε εκείνα τα οποία πολλές φορές ακούμε, χωρίς να προσθέτει τίποτα. Και επανέλαβε μια πολιτική που είναι αντιλαϊκή, μια πολιτική την οποία ο λαός πληρώνει και στο μέλλον θα την πληρώσει πολύ περισσότερο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κατάντια ορισμένων «πρώην» (2000-09-03 00:00:00.0)
Παράσταση με μοιρασμένους ρόλους (2000-06-22 00:00:00.0)
Στη γραμμή Μητσοτάκη για "τρομοκρατία" (1999-03-10 00:00:00.0)
Στην επιφάνεια τα εσωκομματικά προβλήματα (1998-01-20 00:00:00.0)
Εμμονή στην "τακτική" του εκβιασμού (1996-09-17 00:00:00.0)
Στο δρόμο της υποταγής και της συμμόρφωσης... (1996-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ