Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Υποβαθμισμένη συζήτηση για τα τροχαία

Σε μία υποβαθμισμένη συνεδρίαση με τη συμμετοχή λίγων βουλευτών και την απουσία του αρμόδιου υπουργού συνεχίστηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής για τα τροχαία ατυχήματα, το οποίο χρονολογείται από το 1996.

Σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν, ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της το πόρισμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου τόνισε ότι όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της τα συμπεράσματα και δεν πήρε μέτρα για την υλοποίησή τους. Το πρώτο, είπε, που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση ήταν να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση των κύριων αιτιών, όπως είναι, για παράδειγμα, το θέμα των δρόμων οι οποίοι με βάση το ίδιο το ΠΕΧΩΔΕ κατά 85% είναι ακατάλληλοι. Επίσης υπογράμμισε ότι η βελτίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα συνέβαλλε στη μείωση της κυκλοφορίας των ΙΧ και τόνισε ότι πρέπει να θεσπιστεί η κυκλοφοριακή αγωγή, να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση των οδηγών και να παρθούν μέτρα για τον έλεγχο των οχημάτων.

Παρέθεσε δε συγκεκριμένα στοιχεία από έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία από το 1987 μέχρι το 1997 η αύξηση των θανάτων από τροχαία ήταν 45%, ενώ την ίδια δεκαετία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπήρξε μείωση κατά 15%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ