Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Συνεισφορά στην ΕΕ μέσω κυβέρνησης!

Η συνεισφορά της ΝΔ στο όραμα για την "Ευρώπη του 21ου αιώνα", περνά σήμερα μέσα από την πίεση προς την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις βασικές αρχές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της! Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Καραμανλής, μιλώντας χθες στο συνέδριο του συντηρητικού "Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος" στις Βρυξέλλες, το οποίο έχει ως βασικό θέμα τη διαμόρφωση ενός κοινού προγράμματος για τις ευρωεκλογές.

Ο Κ. Καραμανλής έδωσε έμφαση στην πολιτική ενοποίηση της ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στην "ελληνική συνεισφορά" είπε συγκεκριμένα: "Στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η Ελλάδα συνεισφέρει και συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις. Παρά τις καθυστερήσεις και τις αμφιταλαντεύσεις των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσφέρει στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση και ολοκλήρωση και γι' αυτό θα φροντίσουμε εμείς, η Νέα Δημοκρατία. Από τη θέση της αντιπολίτευσης σήμερα, πιέζοντας την κυβέρνηση να συνεχίσει να υιοθετεί τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης πολιτικής μας και αύριο - πολύ σύντομα - από τα κυβερνητικά έδρανα".

Αναφερόμενος ειδικότερα στο κόμμα του, είπε ότι "η Νέα Δημοκρατία προσβλέπει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με αισιοδοξία στη νίκη για να αποτρέψει το συναίσθημα απογοήτευσης που ενέσπειρε η κυβέρνηση Σημίτη με την αποτυχημένη της πολιτική", ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή και ενισχυμένη από τις ευρωεκλογές "συνεχίζοντας να προσφέρει με το ίδιο πάθος και δύναμη στην οικοδόμηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης". Προδιαγράφοντας τους άξονες για το πρόγραμμα δράσης που θα εγκρίνει το συνέδριο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στο θεσμικό επίπεδο η ΕΕ χρειάζεται

"εμβάθυνση και επέκταση των τομέων δράσης της, όπως η προώθηση Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) προς την κατεύθυνση της προληπτικής διπλωματίας, αλλά και της κοινής άμυνας".

Επίσης, ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Ιβάν Κοστόφ, παρουσία της υπουργού Εξωτερικών Μιχαϊλοβα. Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο, είπε πως "συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθεί ειρηνική λύση, μακριά από τη βία, και πάντως λύση που θα εξασφαλίζει τη διατήρηση των συνόρων. Δηλαδή όχι αλλαγή συνόρων", αφήνοντας έτσι να φανεί η συμφωνία του με το σχέδιο της ομάδας επαφής και των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ