Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πληρώσουν αυτοί που υπέγραψαν τα Πρωτόκολλα

Οι μηχανικοί της ΔΕΗ σημειώνουν τις προσωπικές ευθύνες των Κ. Μητσοτάκη και Κ. Σημίτη, για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη ΔΕΗ από τη μειωμένη παροχή ρωσικού φυσικού αερίου

Σοβαρότατες ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τον τρόπο που χειρίστηκαν το όλο θέμα εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καταλογίζει ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ. Με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσε η μειωμένη παροχή αερίου από τη Ρωσία στη χώρα μας (σταμάτησε η λειτουργία στη μια μονάδα της ΔΕΗ Μεγάλου Λαυρίου και στη μονάδα Κερατσινίου, ενώ το πρόβλημα έγινε αισθητό και στους οικιακούς καταναλωτές) - προβλήματα που είδαν χτες το το φως της δημοσιότητας - ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ καταλογίζει και προσωπικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και στον νυν πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Στην ανακοίνωσή τους, οι μηχανικοί της ΔΕΗ:

  • Επισημαίνουν ότι "τα πρωτόκολλα Μητσοτάκη και Σημίτη με τη ρωσική κυβέρνηση έδωσαν άλλοθι στη ρωσική πλευρά και έτσι υποχρεωθήκαμε να δώσουμε αντισταθμιστικά οφέλη, επειδή τάχα αδυνατούμε να απορροφήσουμε τις συμβολαιοποιημένες ποσότητες Φυσικού Αερίου".
  • Σκιαγραφούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, σημειώνοντας πως με πρόσχημα ότι αδυνατούμε να απορροφήσουμε τις συμβαλλόμενες ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου, "εκχωρήσαμε απευθείας την ανάθεση του εργοστάσιου παραγωγής στη Φλώρινα στον όμιλο Κοπελούζου (GAZ - EXPROT) με υπερτιμημένο κόστος κατασκευής".
  • Σημειώνουν ότι σαν συνέπεια όλων των παραπάνω "οι ντόπιοι Ατζέντηδες των Ρωσικών Εταιριών υποθηκεύουν συμφέροντα της χώρας μας".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι παρά την υποβάθμιση του θέματος από τα ΜΜΕ, εντούτοις τα συνδικάτα έχουν φωνή και αντιστέκονται.

Οσον αφορά την κατασκευή του εργοστασίου στη Φλώρινα, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών σημειώνει ότι "ο Ελληνας φορολογούμενος φορτώθηκε αδικαιολόγητα με το υψηλότατο κόστος ένα εργοστάσιο, το τίμημα του οποίου μέσα από συνεννοήσεις ΔΕΗ και ξένων εταιριών εκτίμησης, αναγνωρίστηκε ως "θεμιτό". Εμείς - καταλήγει η ανακοίνωση - καταγγέλλουμε και επιμένουμε αυτοί που έκαναν τέτοιες επιλογές σε βάρος του ελληνικού λαού να πληρώσουν".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες πλευρές του σκανδάλου της Φλώρινας (1998-11-18 00:00:00.0)
Οργιο συναλλαγής και σκοπιμότητας (1998-03-12 00:00:00.0)
Καταστροφικές οι συνέπειες για ΔΕΗ και καταναλωτές (1997-10-26 00:00:00.0)
Σε καραντίνα επειδή δε συναίνεσαν στο σκάνδαλο (1997-09-03 00:00:00.0)
Σκανδαλώδης ρύθμιση με πολυεθνική κοινοπραξία (1997-03-12 00:00:00.0)
Αγανάκτηση για την ιδιωτικοποίηση (1997-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ