Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξι κρίσιμες μέρες

Φτάσαμε στην τελευταία βδομάδα. Μια βδομάδα κρίσιμη, αποφασιστική με καθοριστική επίδραση στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Στην τελική ευθεία, μέχρι την Κυριακή μπορούμε ακόμη πιο επίμονα, με μεγαλύτερη ένταση να δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας. Να εξαντλήσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η "έφοδος" στην κάλπη, που ολοκληρώνεται με το κλείσιμό της, απαιτεί ο νους και η σκέψη να στοχεύουν κυρίως στην επόμενη μέρα. Το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο από τις εκλογές. Μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε, όσο γίνεται πιο αποφασιστικά, ισχυροποίηση για το λαϊκό κίνημα και το κόμμα. Αυτό θα 'ναι και το χτύπημα στην πολιτική του δικομματισμού και των παραλλαγών της. Αυτό θα εξαλείψει τις αυταπάτες της ανοχής, των "εύκολων", "εφικτών" λύσεων. Αυτό θα ενισχύσει τη δύναμη του λαού για την αντεπίθεση. Θα δυναμώσει το αντίβαρο για την αντιμετώπιση των περιπετειών του λαού από την οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Και αν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε, μαζί με το λαό, να στεριώσουμε τη συσπείρωση, την ενίσχυση της μόνης δύναμης εναντίωσης στην αντιδραστική πολιτική του δικομματισμού, τώρα στο χρόνο που απομένει, μπορούμε και πρέπει να την εξασφαλίσουμε οριστικά και να την αυξήσουμε.

Από τώρα, λοιπόν, μέχρι το τέρμα, καμιά επανάπαυση. Δεν αφήνουμε το χρόνο να πάει χαμένος. Κάθε μέρα, ώρα την ώρα, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, και με τη σκέψη στο καθήκον: Καμία ψήφος χαμένη. Κάθε κερδισμένη με το ΚΚΕ ψήφος είναι βόλι που χτυπά το στόχο, το δικομματισμό. Με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως με την προσωπική επικοινωνία. Να κάνουμε τη νύχτα μέρα, ξέροντας πως δεν είμαστε μόνοι μας. Ο αντίπαλος ετοιμάζει τα δικά του χτυπήματα με τον ίδιο ακριβώς στόχο. Να φτάσει στο τέρμα πιο δυνατός. Μπορούμε να του χαλάσουμε την όρεξη, να ακυρώσουμε τα σχέδια. Αρκεί να δράσουμε οργανωμένα και μεθοδικά. Να θυμηθούμε και να ξαναθυμηθούμε με ποιους μιλήσαμε, τι δουλιά κάναμε, και τι απομένει, ώστε το ψηφοδέλτιο του Κόμματος να σιγουρευτεί στην κάλπη. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα κενό. Ο,τι κενό αφήσουμε εμείς το συμπληρώνουν οι αντίπαλοι. Κι ας μην αρχίσουμε τα "δεν προλαβαίνουμε". Υπάρχουν εφεδρείες σε κάθε μάχη. Καιρός, λοιπόν, να μπουν και οι εφεδρείες στη μάχη. Ολοι όσοι ήθελαν μα δεν κατάφεραν ως τώρα να είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός. Γιατί τώρα δεν υπάρχει δεύτερη. Ολοι, λοιπόν, στην πρώτη γραμμή. Εκλαϊκεύοντας όλο και πιο πειστικά, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, με όλους αυτούς που ακόμη δεν αποφάσισαν πού θα στρέψουν τη δυσαρέσκειά τους. Που ψάχνουν, αλλά μπορεί να "εκβιάζονται" ως την τελευταία στιγμή. Με όσους ακόμη δεν κατανόησαν ότι, για να τιμωρήσουν το δικομματισμό και να πιάσει τόπο η τιμωρία τους, για να ακουστεί η διαμαρτυρία τους μπορούν να τα καταφέρουν μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ.

Να σταθούμε πλάι στους αγωνιστές, τους αριστερούς που μπορεί να πίστεψαν στα ψεύτικα λόγια, που ακούμπησαν τις ελπίδες τους στις ηγεσίες, που δήθεν τους χάριζαν τα πάντα, αλλά δεν τους έδωσαν τίποτα. Για να ξαναγυρίσουν στις ρίζες τους, στον αγώνα με το ΚΚΕ. Η ψήφος είναι πράξη ευθύνης. Ολοι αυτοί μπορούν να κάνουν τη δυσαρέσκειά τους αντεπίθεση, αν με τη δική μας συμβολή αφήσουν τις ταλαντεύσεις, ρίχνοντας την ψήφο τους στο Κόμμα.

Επίθεση τώρα ως την κάλπη για ισχυρό ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ