Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τώρα η ώρα της απόφασης

Η μέρα των εκλογών πλησιάζει. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν. Τους έχουν όλους ακούσει και πιο πολύ απ' όλους τους δύο μονομάχους. Και ο καθένας από τους δυο προσπαθεί να μαςπείσει ότι είναι ο "σωτήρας" της Ελλάδας.

Ο Μ. Εβερτ μάλιστα σε μια στιγμή μίλησε και για μια μεγάλη Ελλάδα. Ενώ ο Κ. Σημίτης μιλά για μεγάλη αλλαγή. Για νέα εποχή.

Η δημαγωγία τους ξεπέρασε κάθε όριο, κάθε προηγούμενο. Και η ψευτιά τους, χοντρή, ξεμασκαρεμένη, ξεδιάντροπη, ανεύθυνη.

Μιλάνε συνεχώς, σαν να τους βλέπουμε για πρώτη φορά στη ζωή μας. Σαν να μην έχουν οργώσει το κορμί μας κι οι δυο τους στα εφτά τελευταία χρόνια - για να μην πούμε και για πιο παλιά.

Οι εκλογές, για όλους τους υποτελείς στο Μάαστριχτ είναι μια καλά σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση. Και κάνει ό,τι μπορεί ο καθένας τους να επιδείξει τις υποκριτικές του ικανότητες, για το βραβείο "Οσκαρ". Κάνουν ό,τι μπορούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους. Να τους κλέψουν την ψήφο, που θα τη χρησιμοποιήσουν ενάντιά τους, απ' την επομένη των εκλογών. Ο Μ. Εβερτ μάλιστα εμφανίστηκε κάποια στιγμήμε γκλίτσα, σε κάποιο ορεινό χωριό της Φθιώτιδας.

Ο Αντ. Σαμαράς, μας το παίζει υπερπατριώτης. Ξέχασε άραγε τόσο γρήγορα, αυτά που ο ίδιος μας αποκάλυψε, για το "πώς" και "γιατί" δεν επικαλέστηκε το βέτο της Ελλάδας, στη Διάσκεψη της Λισαβόνας, και υπέγραψε στις 16.12.91 τη συμφωνία για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, "επειδή ήταν πολύ πειστικός ο Γκένσερ"!! Δεν είναι καλύτερος ο Κ. Μητσοτάκης. "Αν δε βρίσκεις εμένα να ρωτάς τον Γκένσερ". Ωραίοι πατριώτες! Και γίνονται ωραιότεροι, αφού δεν τόλμησαν: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσουν τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις...

... Και παρ' όλα αυτά βαυκαλίζονται και οι δυο πως θα υπερψηφιστούν και θα κυβερνήσουν, και αν δεν τα καταφέρουν αυτοδύναμα, με τις "τσόντες" τους: ΠΟΛ.ΑΝ., ΔΗΚΚΙ, ΣΥΝ.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι αφελείς, που δεν κατανοούν τι τους περιμένει μετά τις εκλογές. Υπάρχουν, όμως κι άλλοι που βαρέθηκαν να τους ακούνε και να τους βλέπουν, κι έκλεισαν τις τηλεοράσεις τους: Οχι δε θα σας ψηφίσουμε, απατεώνες. ΟΧΙ, δε θα σας ψηφίσουμε και δεν είναι λίγοι όλοι αυτοί. Κι όσο περνάνε οι μέρες μεγαλώνει ο αριθμός αυτών που λένε ότι θα ρίξουν λευκό ή άκυρο. Τι θα γίνει μ' αυτόν όλον τον κόσμο που λέει ότι όλοι το ίδιο είναι; Θα τους δικαιολογούσαμε αν πράγματι ήταν όλοι ίδιοι. Υπάρχει όμως και η άλλη φωνή που τους διαψεύδει. Υπάρχουν οι ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΙ! Η πραγματική ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Υπάρχει το ΚΚΕ. Το κόμμα που θεωρεί τις εκλογές μια απ' τις μορφές του πολιτικού αγώνα. Το κόμμα που μιλά σ' όλη (την ογδοντάχρονη) ζωή του, υπεύθυνα, σοβαρά, ακούραστα, και για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου, έδωσε απέραντες θυσίες. Το κόμμα που περνά στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ και καλεί όλους τους ψηφοφόρους, άνδρες και γυναίκες να το υπερψηφίσουν. Να του δώσουν δύναμη απ' τη δύναμή τους, για να ανατρέψει τα καταστροφικά σχέδια των πολυεθνικών και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου...

Οσοι κι όσες, ρίξουν λευκό ή άκυρο γίνονται συνένοχοι, μ' αυτούς που ψηφίζουν τους υποτελείς του Μάαστριχτ και συμπράττουν έτσι είτε αλλιώς με τους εχθρούς του λαού και της πατρίδας μας. Τους εχθρούς της Κύπρου και όλων των λαών του πλανήτη.

Οχι, το λευκό και το άκυρο δεν είναι λύση. Δεν είναι θέση πατριωτική, φιλολαϊκή. Είναι συνενοχή. Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπίδα για να βγούμε απ' τα αδιέξοδα. Για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη. Για την προκοπή του λαού.

Νίκανδρος ΚΕΠΕΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ