Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ενταση της ιδεολογικής τρομοκρατίας

Ιδιαίτερο βάρος στις προσωπικές επαφές με τους δυσαρεστημένους ρίχνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να υφαρπάσει την ψήφο τους

Με ένταση της προπαγάνδας των διλημμάτων, της "χαμένης ψήφου", των εκβιασμών και της ιδεολογικής - και όχι μόνο - τρομοκρατίας, ιδιαίτερα όσων δυσαρεστημένων γυρίζουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, κλιμακώνει την προεκλογική του εκστρατεία το κυβερνών κόμμα την τελευταία βδομάδα.

Το γεγονός ότι η μέχρι τώρα προπαγάνδα τους δε φαίνεται να αγγίζει και αφήνει παγερά αδιάφορο ένα "κρίσιμο" τμήμα πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με το γενικότερο κλίμα πόλωσης που δημιουργεί, να ρίξει το βάρος στις "προσωπικές επαφές" με αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων, όπου οι υποσχέσεις και τα ρουσφέτια παίζουν το πρώτο ρόλο, προκειμένου να τους υφαρπάσουν την ψήφο τους.

Παράλληλα, ο Κ. Σημίτης, στις ομιλίες του, μαζί με το δίλημμα "ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά", προβάλλει το προσωπείο του υπεύθυνου ηγέτη, σε αντίθεση με τον λαϊκιστή Μ. Εβερτ. "Ας αφήσουμε τον χοντρό (!) να λέει ό,τι θέλει", είπε σε κάποια αποστροφή της ομιλίας του στη Λιβαδειά, κάνοντας επίδειξη "εκσυγχρονιστικού" λόγου και προάγοντας τον "πολιτικό πολιτισμό"...

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε χτες ο Κ. Σημίτης, μιλώντας στη Λιβαδειά και στη Χαλκίδα, σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Εντυπωσιακή ήταν η ευκολία με την οποία... εξαφάνισε την ανεργία και τη φτώχεια από αυτούς τους δύο νομούς, που κατ' εξοχήν πλήττονται από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δε δίστασε, μάλιστα, κατά τρόπο ξεδιάντροπο, να συμπεριλάβει στα προεκλογικά διλήμματα και το πρόβλημα της ανεργίας, λέγοντας "περηφάνια και αξιοπρέπεια ή πισωγύρισμα στο μαρασμό, την ανεργία, την υστέρηση"!

Ομως, επειδή ο πρωθυπουργός δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο στους κατοίκους των δύο αυτών νομών, επιχείρησε να δικαιολογηθεί με τα γνωστά "επιχειρήματα" του τύπου "δεν είμαστε θαυματοποιοί", "δεν έχουμε μαγικές λύσεις στο τσεπάκι μας".

Ταυτόχρονα, απαριθμώντας διάφορα έργα - μέχρι και σε επίπεδο χωριού, προφανώς για να δείξει "έργο" - που θα γίνουν στις δύο περιοχές, υποσχέθηκε ένα "ευτυχισμένο μέλλον" (!). "Ο τόπος σας θα ξαναβρεί την προκοπή και εσείς, οι άνθρωποί του, θα ξαναβρείτε το χαμόγελό σας", είπε στη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ