Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Θέλουν το λαό συνένοχο

Βήμα έκφρασης της αγωνίας του λαού για το μέλλον του τόπου του και ταυτόχρονα της απόφασής του να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε και διεκδίκησε την ανάπτυξη της περιοχής, αποτέλεσε η χτεσινή μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γρεβενά.

Η πόλη των Γρεβενών αλλά και όλος ο νομός δεν έχει συνέλθει ακόμη από το καταστροφικό χτύπημα του σεισμού, αφού το βάρος των κυβερνητικών εξαγγελιών και έργων έπεσε μόνο στην οικιστική αποκατάσταση που κι αυτή ακόμη δεν ολοκληρώθηκε. "Τίποτε δεν έγινε και δεν προβλέπεται να γίνει για την παραγωγική ανάπτυξη του νομού, αυτή που θα συγκρατήσει τους νέους στον τόπο τους, και θα δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα των εργαζόμενων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των επαγγελματοβιοτεχνών, ξεκαθάρισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Χρήστος Σταμπολίδης και συμπλήρωσε πως όσα χρήματα δίνονται πηγαίνουν σε αντιπαραγωγικά έργα, και όχι έργα υποδομής".

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου μίλησε το μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Βουλγαρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα ανάπτυξης και στήριξης της αγροτικής οικονομίας, της κτηνοτροφίας και της μεταποιητικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας στην περιοχή, στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λίγοι νέοι που απέμειναν στο νομό, αλλά και στα ζητήματα της μόρφωσης που μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Δεν έμειναν όμως στο περιθώριο και τα εθνικά και γενικότερα οικονομικά θέματα.Οι νέοι άνθρωποι, που προβληματίζονται για το αύριο, ήταν εκεί για να ακούσουν τις θέσεις του ΚΚΕ. Αλλά και γύρω από την πλατεία ο κόσμος παρακολουθούσε με προσοχή. Η ποιοτική διαφορά των συγκεντρώσεων του ΚΚΕ φάνηκε και πάλι.

"Το χάος είναι παρόν με το δικομματισμό δύο δεκαετίες" είπε ο Κ. Βουλγαρόπουλος. "Το οικονομικό, κοινωνικό και δημοκρατικό χάος μπήκε πιο δυναμικά στη χώρα μας, στη ζωή των εργαζομένων με την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της ΓΚΑΤΤ, της "Λευκής Βίβλου" από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΝ, τους Σαμαρά και Τσοβόλα. Το ΚΚΕ τονίζει επανειλημμένα πως από τη Δευτέρα των εκλογών ο λαός θα δει τη χειρότερη κατάσταση που του επιφυλάσσει το πρόγραμμα της ΕΕ. Θα δει τις χειρότερες μέρες του αδηφάγου καπιταλισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Και αυτή η χειροτέρευση θα επιβληθεί είτε το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση είτε η ΝΔ, είτε υπάρξει αυτοδυναμία είτε γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με τα μικρά κόμματα τσόντες του δικομματισμού". Και προειδοποίησε πως δεν επιτρέπονται αυταπάτες. "Θέλουν το λαό συνένοχο. Οχι πως το κάνουν για πρώτη φορά. Ομως έχει ευθύνη και ο λαός που τους ψηφίζει ".

Αναφέρθηκε όμως και στο ρόλο των καλοπληρωμένων επαγγελματιών ψευδολόγων των ΜΜΕ που κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τη μάχη των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. "Καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους μεγάλοι αναλυτές, εκλογολόγοι, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τον απλό άνθρωπο για να μην ψηφίσει το ΚΚΕ. Ετσι αν ο άνεργος αποφασίσει να μαυρίσει τα δύο μεγάλα κόμματα τότε του λένε ψήφισε μικρά για να μπούνε κι αυτά στη Βουλή. Βλέπετε ο δικομματισμός με τη στήριξη και των ΜΜΕ έχει την προνοητικότητα να διατηρεί και να αναπαράγει τις εφεδρείες του, τα μικρά κόμματα που ακολουθούν την ίδια πολιτική και πάγια αποστολή τους είναι ο ρόλος του αναχώματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ