Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΑΪΑ
Ο λόγος του ΚΚΕ στην Πάτρα!

Σήμερα το βράδυ γίνεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Χ. Φλωράκης και θα μιλήσει ο επικεφαλής των υποψηφίων βουλευτών του Κόμματος Π. Κοσιώνης

Στα κόκκινα ντύνεται απόψε η Πάτρα για να υποδεχτεί το ΚΚΕ, που, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Γεωργίου, πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, όπου θα χαιρετήσει ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης και θα μιλήσει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαϊας Παναγιώτης Κοσιώνης.

Το τελευταίο διάστημα, οι κομμουνιστές της Αχαϊας έχουν "οργώσει" την περιοχή, προετοιμάζοντας την αποψινή συγκέντρωση, κάνοντας γνωστές στο λαό του νομού τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ. Η ανταπόκριση των εργαζομένων είναι μεγάλη και σκορπίζει αισιοδοξία πως, αυτή τη φορά, η ψήφος τους θα συμβαδίζει με τους αγώνες τους. Αυτό δίνει φτερά στα πόδια των κομμουνιστών, οι οποίοι μέχρι την τελευταία μέρα είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν ούτε έναν εργαζόμενο χωρίς ενημέρωση.

Το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος, Παναγιώτης Κοσιώνης,περιόδευσε στα Λουσικά και την Αχαγιά. Οι κάτοικοι επισήμαναν τις αρνητικές συνέπειες που είχε για την περιοχή η τρίχρονη απουσία κομμουνιστή βουλευτή και εξέφρασαν την απόφασή τους, στις 22 του Σεπτέμβρη, "αυτό το λάθος να διορθωθεί με ψήφο στο ΚΚΕ".

Ανάλογη υποδοχή βρήκαν οι υποψήφιοι Βασίλης Ασπρούλιας και Κώστας Μπάτσικας που περιόδευσαν στα Καλαβρυτοχώρια και άκουσαν από τους κατοίκους τα προβλήματα - κυρίως αγροτικά - που τους απασχολούν. Οι υποψήφιοι βουλευτές Ανδρέας Αντωνόπουλος και Ζωή Παπαγιαννοπούλου επισκέφθηκαν χωριά της ορεινής Αχαϊας, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, οι οποίοι στα πρόσωπα των κομμουνιστών ξανάβλεπαν παλιούς γνώριμους και συναγωνιστές. Τα προβλήματα των εμποροβιοτεχνών άκουσε ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Ματσώκης,ο οποίος περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας.

Χτες, όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ έκαναν πανεξόρμηση με το "Ριζοσπάστη" στο χέρι σε όλο το νομό, σε συνοικίες και σε πάνω από 70 χωριά του νομού. Από την πρωτοφανή ανταπόκριση των εργαζομένων, φαίνεται πως σ' αυτές τις εκλογές θα υπάρξει ιδιαίτερη στήριξη στο κόμμα, που στήριξε όλους τους αγώνες τους. Κι αυτή η λαϊκή αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ θα επιβεβαιωθεί με τη μαζική τους συμμετοχή στην αποψινή συγκέντρωση. Και βέβαια, την ερχόμενη Κυριακή, θα μεταφραστεί σε κόκκινη ψήφο αντίστασης και αντεπίθεσης, για ένα ισχυρό ΚΚΕ, που θα έχει δυνατή κοινοβουλευτική παρουσία. Η Αχαϊα ψηφίζει ΚΚΕ και στις 23 Σεπτέμβρη είναι σίγουρο πως θα έχει το δικό της κομμουνιστή βουλευτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ