Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με μυαλό ξεκάθαρο

Του Γιώργου ΒΑΡΛΑΜΟΥ*

Και πάλι στο προσκήνιο ο δικομματισμός, μια από τα ίδια. Οι άνθρωποι που υπακούουν στις Βρυξέλλες και υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τρώγονται πάλι μεταξύ τους ποιος θα πάρει σειρά να υποκλιθεί στα μεγάλα αφεντικά. Και, βέβαια, μας βροντοφωνάζουν και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, μιλούν για λαό, αγρότες, εργαζόμενους και πάει λέγοντας.

Το θέμα, λοιπόν, είναι ως πότε θα πέφτουμε θύματα σε τέτοιες κοροϊδίες... Είναι πια καιρός να καταλάβουμε πως το μόνο που μας απομένει είναι να αντισταθούμε, γιατί μόνο η αντίσταση προς το παρόν είναι η δύναμή μας.

Συσπείρωση και αντίσταση, λοιπόν, τώρα που ήρθε η μοναδική στιγμή να μεταχειριστούμε το δικαίωμά μας του να διαλέξουμε ποιον θα μας εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε πού θα δώσουμε την ψήφο μας, τώρα πρέπει να λογαριάσουμε, σοβαρά και τίμια, σε ποιον θα αναθέσουμε να υπερασπίσει τα συμφέροντά μας, σε ποιον θα εμπιστευτούμε να αγωνιστεί για τα δίκια μας, σε ποιον να μεταφέρει τη φωνή μας στην αρένα που ονομάζεται Κοινοβούλιο. Εκεί υπάρχει η φωνή όλων βέβαια, μια και έχουμε δημοκρατία, το θέμα όμως είναι κατά πόσο ακούγεται η δική μας φωνή και που η δύναμή της εξαρτάται από τον αριθμό των βουλευτών που μας εκπροσωπούν. Πρέπει να πιστέψουμε πως είναι στο χέρι μας να στείλουμε περισσότερους αυτή τη φορά, για να είναι η φωνή τους πιο δυνατή και οι παρεμβάσεις τους αποτελεσματικότερες.

Ας σκεφτούμε με το χέρι στην καρδιά και με μυαλό ξεκάθαρο πως οι εκλογές είναι η μοναδική στιγμή που έχουμε το δικαίωμα όλοι μας να εκλέξουμε τους υπερασπιστές μας, στο χώρο που αποφασίζονται οι τύχες μας.

Χορτάσαμε προσβολές, υποτέλεια, εξευτελισμούς, πείνα και εξαθλίωση. Η πολιτική όλων των άλλων, πλην του ΚΚΕ, εργάζεται προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Το μεγάλο κεφάλαιο που ποτέ στην ιστορία δεν κατάκλεψε τόσο ασύστολα την μπουκιά από το στόμα του καθενός μας, που ποτέ τα κέρδη του δεν ήταν τόσο τεράστια όσο στις μέρες μας, που ποτέ η ανθρώπινη εργασία και η ζωή ακόμα του ανθρώπου, δεν ήταν τόσο φτηνή όσο σήμερα.

Ξυπνήστε πολίτες τούτης της χώρας, κάντε τη φωνή σας δυνατότερη, υπερασπιστείτε το ψωμί σας και το μέλλον των παιδιών σας, στείλτε στη Βουλή ανθρώπους του λαού, που είναι το ίδιο με σας, άνθρωποι της δουλιάς και του μόχθου. Θυμηθείτε πως εκείνοι που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργοδοτών, μάχονται τα συμφέροντα του εργαζόμενου. Θυμηθείτε ακόμη πως η ανεργία, τα ναρκωτικά, η δήθεν παιδεία που μας σερβίρουν και ένα σωρό άλλα "αγαθά", ακόμα, έχουν ένα και μόνο σκοπό: Την εξαθλίωση, γιατί μόνο τον εξαθλιωμένο μπορούν και κουμαντάρουν ευκολότερα. Και στις στρατιές των εξαθλιωμένων βρίσκουν φτηνούς υπηρέτες για να πραγματοποιούν τα υπερκέρδη τους.

Να τους τσακίσουμε λοιπόν, ψηφίζοντας ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα του λαού, με τους αδέκαστους και άγρυπνους βουλευτές του στο Κοινοβούλιο έτοιμους να δώσουν μάχες για τα συμφέροντά μας, τα συμφέροντα του εργάτη, του αγρότη, του υπαλλήλου, του συνταξιούχου, με μια λέξη, του ΛΑΟΥ.

* Ο Γιώργος Βαρλάμος είναι ζωγράφος - χαράκτης, υποψήφιος του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ