Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα βγουν άπλυτα;

Δύο λειτουργοί της Θέμιδας, ένας ανακριτής και ένας δικηγόρος, θα επιλύσουν τις διαφορές τους στη Δικαιοσύνη, εκτοξεύοντας ο ένας εναντίον του άλλου βαρύτατες κατηγορίες και σε περίπτωση που αποδειχτεί το βάσιμό τους, ο θεσμός της Δικαιοσύνης θα έχει πληγεί για μία ακόμα φορά ανεπανόρθωτα.

Μήνυση εναντίον του δικηγόρου Αλ. Κούγια κατέθεσε ο 24ος ανακριτής Στέφανος Πανταζής για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δικαστή Σ. Πανταζή, κατά τη διάρκεια που διενεργούσε ανάκριση για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, παρουσιάστηκε στο γραφείο του ο αδερφός του κατηγορούμενου, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Α. Κούγιας και του είπε πως ο δικηγόρος Α. Κούγιας του είχε ζητήσει χρήματα με σκοπό να τα επιδώσει στο δικαστή, προκειμένου να επιτύχει την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου. Τελικά, αποφυλάκιση δεν έγινε, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας είχαν αποφανθεί υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορουμένου.

Ο Α. Κούγιας αρνείται τους ισχυρισμούς του ανακριτή και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια παλιά "βεντέτα" μεταξύ των δύο λειτουργών της Θέμιδας που αρχίζει από την περίοδο της δίκης για την υπόθεση του Στηβ Κακέτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ