Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισέπραξαν μόνο υποσχέσεις

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.-

Σε απλές υποσχέσεις περιορίστηκε χτες στο Ηράκλειο, στη διάρκεια της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ όλης της χώρας, ο υπουργός Παιδείας, Γερ. Αρσένης, χωρίς ουσιαστικά να πει τίποτα για τα σοβαρότατα προβλήματα που του τέθηκαν από τους προέδρους όλων των Ιδρυμάτων.

Δε δίστασε μάλιστα να δηλώσει, φτάνοντας στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, ότι για την πορεία των ΤΕΙ έχει και προσωπικό ενδιαφέρον. "Γι' αυτόν το λόγο, πρόσθεσε, το υπουργείο Παιδείας θα δώσει προτεραιότητα στις συζητήσεις, που σηματοδοτούνται από σήμερα, με τους προέδρους των ΤΕΙ και την τριμελή γραμματεία της Συνόδου". Ο ίδιος ο υπουργός ανέλαβε την αρμοδιότητα για τα θέματα των ΤΕΙ στο υπουργείο Παιδείας.

Αργότερα, βγαίνοντας από την αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΙ Ηρακλείου, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ως πολύ γόνιμη και χρήσιμη τη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και πρόσθεσε ότι "υπάρχουν εκκρεμότητες, υπαρκτά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, διαπίστωσα όμως ένα κλίμα διάθεσης συνεργασίας και κατέθεσα κι εγώ τη δική μου διάθεση να συνεργαστώ με τους προέδρους των ΤΕΙ για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το ζήτημα της αναβάθμισης της τεχνικής και τεχνολογικής παιδείας στη χώρα μας"...

Με αοριστολογίες "απάντησε" ο Γερ. Αρσένης και στην ερώτηση των δημοσιογράφων για την άθλια οικονομική κατάσταση των ΤΕΙ, χαρακτηρισμός που αναφέρεται στο υπόμνημα των προέδρων τους. "Εγώ δε θα χαρακτήριζα άθλια την κατάσταση", δήλωσε χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει ότι "δεν υπάρχει αθλιότητα στην Ελλάδα. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία με πολιτική βούληση τα αντιμετωπίζουμε. Παραδέχομαι κι εγώ ότι υπάρχουν εκκρεμότητες", συνέχισε ο υπουργός και έκανε αναφορά στον προϋπολογισμό του '96, λέγοντας, "διανύουμε το τέλος αυτού του χρόνου και φυσικά πρέπει κάποιες εκκρεμότητες να κλείσουν". Γι' αυτό κατέθεσα και τη δική μου πρόθεση, να βοηθήσω και προσωπικά τα ΤΕΙ να κλείσουν αυτά τα εκκρεμή θέματα". Για τον προϋπολογισμό του '97 ο Γερ. Αρσένης δήλωσε ότι "βρίσκεται υπό κατάρτιση, ενώ όπως είπε και ο πρωθυπουργός, το θέμα της Παιδείας είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας και αυτό θα εκφραστεί και στα νούμερα του προϋπολογισμού που θα δείτε εν καιρώ". Οι πρόεδροι των ΤΕΙ από την πλευρά τους δήλωναν ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις του υπουργού, αρκεί να γίνουν πράξη.

Ο υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να μιλήσει ακόμα και για το μείζον ζήτημα του Εθνικού Απολυτηρίου, όπως και για τα υπόλοιπα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, και παρέπεμψε γι' αυτό στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν είναι σκόπιμο να προαναγγείλει θέματα που θα αναφέρει μέσα στο Κοινοβούλιο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνει τους προεκλογικούς ρυθμούς (2000-02-09 00:00:00.0)
Στη λογική της προσωπικής επίθεσης (1999-01-15 00:00:00.0)
Επιχείρηση αντιπερισπασμού από τον Γερ. Αρσένη (1998-12-09 00:00:00.0)
"Σίριαλ" Αρσένη (1997-07-15 00:00:00.0)
Αποσπασματικά η... διάλυση του Λυκείου (1997-05-22 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚ (1996-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ