Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
"Οχι" στην αθώωση του δολοφόνου

Την επιχείρηση εξαγνισμού του Γ. Καλαμπόκα καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που διοργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη έξω από το Εφετείο Λάρισας

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Λάρισας στις 10.30 το πρωί οργανώνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης την Τρίτη, 15 Οκτώβρη, αντιδρώντας στην προσπάθεια εξαγνισμού του δολοφόνου Γ. Καλαμπόκα. Η ΟΛΜΕ για να διευκολύνει την προσέλευση των καθηγητών στο συλλαλητήριο έχει μισθώσει λεωφορεία από Αθήνα για Λάρισα, τα οποία θα αναχωρήσουν τη μέρα της δίκης στις 6 το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Για την ίδια μέρα η Ομοσπονδία θα κηρύξει 24ωρη απεργία για τους καθηγητές που υπηρετούν στους υπόλοιπους νομούς, για να δευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Τις μεθοδεύσεις αθώωσης του Γ. Καλαμπόκα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας που με απόφαση ΔΣ της, πρόκειται να κηρύξει 24ωρη απεργία για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και ζητά από τα ΔΣ των Συλλόγων να συνεργαστούν με τις τοπικές ΕΛΜΕ για τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Χτες, το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι εδώ και 5 χρόνια γίνεται μια καλά οργανωμένη προσπάθεια παραθεσμικής λειτουργίας, για να μην αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

"Είναι γνωστό, τονίστηκε, ότι το διάστημα της δολοφονίας του Ν. Τεμπονέρα, ξεδιπλώθηκε σε αρκετές περιοχές της χώρας μας παρακρατική δράση, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της οποίας συμμετείχαν φορείς της τότε επίσης πολιτείας. Τραγικό θύμα αυτού του μηχανισμού της βίας και κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρης βαρβαρότητας για τα μεταπολιτευτικά χρονικά ήταν ο Ν. Τεμπονέρας. Ολη η εκπαιδευτική κοινότητα και το μαζικό κίνημα θεωρούμε τη θυσία του Νίκου Τεμπονέρα ως σύμβολο αγώνων για καλύτερη παιδεία, για διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού". "Το παράδειγμά του, καταλήγει η ΟΛΜΕ, συμπυκνώνει με τον πιο χαρακτηριστικό και συμβολικό τρόπο την αγωνιστική στάση ζωής ως θεμελιακό στοιχείο όχι μόνο της εκπαιδευτικής λειτουργίας, αλλά και της συγκρότησης κάθε δημοκρατικής πολιτείας".

Παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος Χρ. Ροκόφυλλος, ο οποίος εκπροσωπεί την ΟΛΜΕ στην Πολιτική Αγωγή χαρακτήρισε την απόφαση του Αρείου Πάγου που άνοιξε το δρόμο για την αποφυλάκιση του Γ. Καλαμπόκα ως "δικαστικό πραξικόπημα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
30 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (2021-01-08 00:00:00.0)
Εκδήλωση στη μνήμη του Ν. Τεμπονέρα (2014-01-10 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» (2014-01-09 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με την απεργία της Πέμπτης (2001-04-24 00:00:00.0)
Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα (2001-01-09 00:00:00.0)
"Το χρέος στους νέους δικαστές" (1996-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ