Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3Η ΔΙΚΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ
"Το χρέος στους νέους δικαστές"

Το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα του κατηγορούμενου για αποπομπή των τηλεοπτικών καναλιών από την αίθουσα που διεξάγεται η δίκη

"Η μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα έχει δικαιωθεί στις καρδιές των πολιτών. Από εδώ και πέρα το χρέος πέφτει στους νέους δικαστές". Τη γραπτή αυτή δήλωση της χήρας Αθηνάς Τεμπονέρα,διάβασε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας ο Γ. Διαμαντής, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής και γνωστοποίησε ότι η Αθηνά Τεμπονέρα δε θα παραστεί ως πολιτική ενάγουσα και δε θα διορίσει δικηγόρους.

Ο Γιάννης Καλαμπόκας δικάζεται για τρίτη φορά στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας για τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα το Γενάρη του 1991. Το Δικαστήριο απέρριψε αίτημά του για αποπομπή των τηλεοπτικών καναλιών από την ακροαματική διαδικασία, κρίνοντας ότι η δίκη αυτή συνδυάζεται με τη δημόσια ζωή. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποφύγει τη δημοσιότητα και ζήτησε την αποπομπή των τηλεοπτικών καναλιών δηλώνοντας πως ήθελε να δικαστεί "ως απλός πολίτης" και όχι "ως δημόσιο πρόσωπο".

Ο Γ. Καλαμπόκας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και τρεις μήνες κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας. Στη συνέχεια έκανε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο και το Ανώτατο Δικαστήριο με το υπ' αριθμό 571/96 βούλευμα έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου της Λάρισας με το σκεπτικό ότι στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, γιατί δε διευκρινίζει με ποια στοιχεία προκλήθηκε υπερδιέγερση κάποιου συναισθήματος ή πάθους στον κατηγορούμενο.

Ο εισαγγελέας της έδρας Δ. Γιαμούζης,δήλωσε χτες κατά την ακροαματική διαδικασία ότι ο κατηγορούμενος είναι αμετάκλητα ένοχος, αφού καταδικάστηκε δύο φορές από το Δικαστήριο. Στην τωρινή δίκη το Δικαστήριο θα διερευνήσει αν η ανθρωποκτονία διαπράχτηκε από πρόθεση ή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η Α. Τεμπονέρα σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους είπε ότι παρόλο που η ίδια δεν παραβρίσκονταν στον τόπο της δολοφονικής πράξης, γνωρίζει από περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων πως ο Γ. Καλαμπόκας χτύπησε τον άντρα της σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος των Νομών Αχαϊας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας με απόφαση της ΟΛΜΕ πραγματοποίησε χτες 24ωρη απεργία και πολλοί εκπαιδευτικοί παραβρέθηκαν στο δικαστήριο, τιμώντας μ' αυτό τον τρόπο τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναίρεση για το «σπάσιμο» των ισοβίων του Κορκονέα(2019-11-12 00:00:00.0)
Στα πρόθυρα της αποφυλάκισης ο δολοφόνος του Αλ. Γρηγορόπουλου(2019-07-30 00:00:00.0)
Ξαναδικάζονται οι υπεύθυνοι για τα «χάρτινα» κτίρια(2006-09-19 00:00:00.0)
Κανείς δεν έχει πληρώσει ακόμη για την τραγωδία(2003-02-11 00:00:00.0)
Τα ισόβια έγιναν 18 χρόνια(2002-04-13 00:00:00.0)
"Ηταν ψύχραιμος", κατέθεσαν οι μάρτυρες(1996-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ