Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Υπέρ της νομιμοποίησης ο Γ. Ρωμαίος

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας για τη λήψη μέτρων περιορισμού της εγκληματικότητας στην περιοχή των Επτανήσων θα γίνει μέσα στη βδομάδα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, αναφέρθηκε χτες στη λαθρομετανάστευση και στα προβλήματα που προκαλεί στη χώρα μας η ανεξέλεγκτη παραμονή εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών. Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα, επανέλαβε ότι η Αστυνομία θα οργανώσει μια πολυμελή δύναμη περιπολιών για να περιοριστούν τα κρούσματα κλοπών. Το Λιμενικό Σώμα θα διαθέσει επίσης ένα σκάφος για περιπολίες στη βορειοανατολική Κέρκυρα.

Ο Γ. Ρωμαίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο διάστημα έχουν δηλωθεί 70 κλοπές ταχύπλοων σκαφών, τα οποία προωθούνται στους Αγίους Σαράντα από την αλβανική μαφία, όπου τα βγάζουν σε πλειστηριασμούς, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι αναμεμειγμένοι κάποιοι Ελληνες, ακόμα και υπάλληλοι των αλβανικών αρχών.

Αναφερόμενος στη στάση της αλβανικής Αστυνομίας, ο υπουργός είπε ότι δεν είναι η αναμενόμενη. Πρόθεση του υπουργείου είναι η βελτίωση του επιπέδου αστυνομικής συνεργασίας, μέσω διμερών επαφών. Οι δραστηριότητες της αλβανικής μαφίας προκαλούν όμως και το ενδιαφέρον της Ιντερπόλ, κλιμάκιο της οποίας αναμένεται να επισκεφθεί τα Τίρανα στις προσεχείς ημέρες.

Τα προβλήματα που προκαλούνται από τη λαθρομετανάστευση δεν αντιμετωπίζονται πάντως μονομερώς από την Αστυνομία, κατέληξε ο υπουργός και αποκάλυψε ότι τα σχέδια ηλεκτρονικής θωράκισης των ελληνοαλβανικών συνόρων, κρίθηκαν ασύμφορα. Μια πρόταση που έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, πέρα από τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών, είναι η δημιουργία "ελευθέρων ζωνών" στα σύνορα με την Αλβανία, είπε ο υπουργός. Εξήγησε δε ότι σ' αυτές θα μπορούσαν να αναπτυχθούν παραγωγικές δραστηριότητες με την απασχόληση Αλβανών, οι οποίοι όμως θα ήταν υποχρεωμένοι μετά την εργασία τους να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Πρόταση που μόνο απορίες δημιουργεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ