Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστική απάντηση στον αυταρχισμό

Το ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη δικαστική δίωξη του Ν. Χριστάνη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, για τη συμμετοχή του στις καταλήψεις του 1992 - 93

Την προκλητική και απαράδεκτη δικαστική δίωξη του Νίκου Χριστάνη,μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, για τη συμμετοχή του στις καταλήψεις του 1992 - 93 στο συγκρότημα Ευκλείδη στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πλημμελεοδικών Θεσσαλονίκης καλεί το στέλεχος της ΚΝΕ σε δίκη στις 11 Οκτώβρη 1996 με την κατηγορία της "διατάραξης οικιακής ειρήνης", "και επειδή παρέμενε παράνομα στο χώρο του Ευκλείδη, εμποδίζοντας τον διευθυντή και τους μαθητές να κάνουν μάθημα".

"Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δίνει απτά δείγματα του τι εννοεί όταν ευαγγελίζεται το νέο ήθος και ύφος. Ακολουθεί την παλιά τακτική των δικαστικών διώξεων σε βάρος μαθητών, που ξεκίνησαν επί κυβερνήσεων της ΝΔ και συνεχίζουν πιστά οι "εκσυγχρονιστές" του ΠΑΣΟΚ", τονίζει το ΚΣ της ΚΝΕ. Επισημαίνει ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις χιλιάδων μαθητών το 1992 - 93 δικαιώθηκαν στις προβλέψεις τους ότι με το νόμο για τα ΙΕΚ ξεκινά το ξεπούλημα της τεχνικής κατάρτισης σε ιδιώτες κερδοσκοπίας, μπαίνει ταφόπλακα στη δημόσια τεχνική εκπαίδευση, ιδιαίτερα στα Νυχτερινά ΤΕΛ και υπογραμμίζει: "Η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, η ιδιωτικοποίηση τομέων της, είναι οι λόγοι που υποκίνησαν και θα υποκινούν τους αγώνες. Ο στόχος τους είναι φανερός. Με την παραδειγματική τιμωρία να καθυποτάξουν κάθε φωνή αντίστασης και αντεπίθεσης στα σχέδια της "Λευκής Βίβλου" για την παιδεία, που πιστά εκτελούν οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις". "Η ποινικοποίηση των νεανικών αγώνων δε θα περάσει", δηλώνει το ΚΣ της ΚΝΕ. "Μπροστά σε αυτά τα σχέδια η νεολαία θα δώσει τη δική της απάντηση. Με μαζικούς, συντονισμένους αγώνες θα υπερασπίσει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις. Θα αντισταθεί στον αυταρχισμό, που είναι το συμπλήρωμα κάθε συντηρητικής πολιτικής".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολα μπορούν να αλλάξουν με αγώνα ανυπότακτο(2008-04-04 00:00:00.0)
Επιχείρηση εκφοβισμού όσων αγωνίζονται(1996-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ