Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ακάλυπτοι για τις καταστροφές

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.-

"Ξεκρέμαστοι" παραμένουν οι σταφιδοπαραγωγοί του Νομού Ηρακλείου, καθώς μόνο υποσχέσεις έλαβαν προεκλογικά για την κάλυψη των σοβαρών ζημιών που τους προκάλεσαν οι βροχές.

Οπως διαπιστώθηκε, χτες, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης των συνεταιριστών και υπηρεσιακών παραγόντων, στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, μόνο η βρεγμένη και συνεπώς ακατάλληλη σταφίδα ξεπερνά τους 3.500 τόνους, ενώ τονίστηκε απ' όλους η ανάγκη απόσυρσης του προϊόντος το συντομότερο δυνατόν.

Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράστηκαν, επίσης, για το αν θα πρέπει να ζητήσει η ελληνική πλευρά από την αρμόδια Διαχειριστική Επιτροπή των Βρυξελλών τη μείωση του πλαφόν στρεμματικής ενίσχυσης για τους πληγέντες σταφιδοπαραγωγούς, αφού, όπως τονίστηκε, η μείωση του πλαφόν μπορεί να "χρησιμοποιηθεί" του χρόνου, ως επιχείρημα του "Διευθυντηρίου" για μείωση της στρεμματικής ενίσχυσης. Το πιο σωστό είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεταιριστών, να ζητηθεί μείωση του πλαφόν, όχι όμως για όλο το Νομό Ηρακλείου, αλλά μόνο για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα και όπου οι παραγωγοί κινδυνεύουν να μην "παράγουν" φέτος ούτε το πλαφόν...

Τέλος, αποφασίστηκε να ζητηθεί απ' την παραγωγική πλευρά συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα,εντός της βδομάδας, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους σταφιδοπαραγωγούς του Νομού Ηρακλείου και να διαμορφωθούν κοινές προτάσεις για τους αρμόδιους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ