Σάββατο 12 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προετοιμάζονται οι φοιτητές

Μπορεί να πάγωσε προσωρινά, όμως δε λύθηκε το πρόβλημα της δωρεάν σίτισης και στέγασης των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές επαγρυπνούν και ήδη προετοιμάζουν τις μαζικές αντιδράσεις τους στην κατεύθυνση υπεράσπισης του δικαιώματος για δωρεάν σίτιση και στέγαση. Ιδιαίτερα οι Εστιακοί Φοιτητές συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους προς την Εφορία του Ιδρύματος, προκειμένου να μην πληρώσει κανένας πρωτοετής ενοίκιο και εγγύηση για το δωμάτιο που θα του παραχωρηθεί.

Κόντρα στις υπόγειες προσπάθειες που γίνονται για δημιουργία κλίματος αντιπαλότητας μεταξύ των φοιτητών, έρχονται οι αποφάσεις των ίδιων των φοιτητικών συλλόγων, που αποφασιστικά δείχνουν να διεκδικούν την προάσπιση του δικαιώματος της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και μέσα από τη σίτιση και στέγαση. Χτες με απόφασή του ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής κατήγγειλε την προσπάθεια που γίνεται για κατάργηση της δωρεάν σίτισης και στέγασης για όλους τους φοιτητές και δήλωνε τη συμπαράστασή του στους αγώνες των Εστιακών φοιτητών.

Παράλληλα με ψήφισμά του εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναγνωρίζονται ως ισότιμα πτυχία ξένων πανεπιστημίων που λειτουργούν μέσω παραρτημάτων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα σημειώνει πως τέτοιες ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος και υποδαυλίζει την υπόθεση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ