Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέλος στις αυταπάτες

Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρωθυπουργός, για να εγκαινιάσει τις εξαγγελίες των κυβερνητικών μέτρων. Πρώτον, επιθυμεί να στηρίξει τον εκλεκτό του υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλο, στο "δύσκολο" έργο που έχει αναλάβει, να φέρει τη δημόσια διοίκηση και την ΤΑ στα μέτρα του Μάαστριχτ.

Δεύτερον, καθιστά σαφές, αρχίζοντας από τους δημοσίους υπαλλήλους, ότι ελάχιστα τον ενδιαφέρει η γνώμη τους και πολύ περισσότερο η κατάστασή τους και τα αιτήματά τους. Αυτό που νοιάζει τον πρωθυπουργό είναι γνωστό, τι θα πουν οι Βρυξέλλες και η εγχώρια ολιγαρχία.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχουν περιθώρια για αυταπάτες. Η φιλοσοφία και κατεύθυνση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών είναι βαθιά νεοσυντηρητική και αντιλαϊκή. Στο στόχαστρο βρίσκονται όχι βέβαια οι αιτίες της κακοδαιμονίας που επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του.

Αν κάποιοι εξακολουθούσαν αφελώς, και μετά τη διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών για το νέο μισθολόγιο, να τρέφουν αυταπάτες για το πού το πάει η κυβέρνηση Σημίτη στη δημόσια διοίκηση και την ΤΑ, οι χτεσινές εξαγγελίες σάρωσαν και τις τελευταίες "φρούδες ελπίδες".

Μόνη διέξοδος, οι μαζικοί και αποφασιστικοί αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ