Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Αεροδρόμιο Χίου

Για την περίπτωση της επέκτασης του αεροδρομίου έχουμε μιλήσει - και τοποθετηθεί αρνητικά - αρκετές φορές. Τα τελευταία νέα, αν και αναμενόμενα, είναι άσχημα. Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο, που ελέγχονται πλήρως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν υπέρ της πρότασης των τουριστικών πρακτόρων - ξενοδόχων και του νομάρχη για την επέκταση, παρά τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων. Η υπόθεση θα (ξανα)απασχολήσει το Συμβούλιο Επικρατείας, στο οποίο θα προσφύγει η Επιτροπή Αγώνα. Από μας ευχές για περισσότερη δύναμη και την τελική δικαίωσή τους.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Νέες παραπομπές

Η οικονομία της αγοράς και η πλήρης υποταγή των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων σε αυτήν έχει πληθώρα από αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Πρόσφατα παραπέμφθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή αρνούνται να εφαρμόσουν συγκεκριμένες οδηγίες, οι Αγγλία (για το πόσιμο νερό), Βέλγιο - Πορτογαλία (για τις επικίνδυνες ουσίες), Γερμανία - Γαλλία - Ιταλία (για τους βιότοπους) κτλ. Ούτε κει δεν μπορούμε να 'χουμε κάποια πρωτιά με άνεση...

Διοξείδιο του άνθρακα (CO2)

Ο στόχος που είχε τεθεί στη διάσκεψη του Ρίο ήταν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα να σταθεροποιηθούν μέχρι το 2000 στα επίπεδα του 1990. Ομως, ο στόχος είναι ανέφικτος, αφού το 2010 το 80% της ενέργειας θα προέρχεται από ορυκτές πρώτες ύλες και παράλληλα η ζήτησή της θα αυξάνεται σταθερά. Οσο για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας θα παραμένουν στα αζήτητα λόγω της απροθυμίας των επενδυτών. Και οι κυβερνήσεις; Αυτές αρνούνται να πράξουν το παραμικρό, επειδή το πρώτο - και τελευταίο - λόγο έχουν πλέον οι ιδιώτες.

Ο "πανεπιστημιακός" κ. Ψυχάρης

Γράφηκε στο τελευταίο τεύχος του ΑΝΤΙ - και δε διαψεύστηκε έως σήμερα - ότι την παραμονή της πιο κραγμένης περίπτωσης διορισμού από κυβέρνηση εισηγήθηκαν στην Πάντειο να διδάξει ο πολυπράγμονας δημοσιογράφος. Και μην πάει ο νους σας σε κάποια σύμπτωση, γιατί εισηγητής ήταν ο κ. Ψυχογιός που διδάσκει στη Σχολή αυτή και παράλληλα αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο Ανάργυρος στο ΒΗΜΑ. Δηλαδή, ο υπάλληλος πρότεινε τον εργοδότη του! Τόσο ωραία και αθώα.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αρχές - Φιλοσοφία - Μεθοδολογία - Παιχνίδια - Ασκήσεις, των Α. Γεωργόπουλο και Ε. Τσαλίκη εκδ. Gutenberg

Πολύτιμο βοήθημα για κάθε εκπαιδευτικό, αλλά και γενικότερα για κάθε άνθρωπο που ασχολείται ή πρόκειται να ασχοληθεί με την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Στο πρώτο κεφάλαιο δίνονται οι ορισμοί, στο δεύτερο σκιαγραφείται το φιλοσοφικό της πλαίσιο, στο τρίτο αναπτύσσεται η σχέση της με τα αναλυτικά προγράμματα, στο τέταρτο περιγράφονται οι πιο συνηθισμένες μεθοδολογικές προσεγγίσεις και στο πέμπτο παρατίθενται μια σειρά από ιδέες για ασκήσεις, παιχνίδια και προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που αποτελούν πρώτης τάξης ερέθισμα για όσους επιλέξουν να κολυμπήσουν στα βαθιά νερά της ενεργητικής μάθησης και της δράσης προς χάριν του πλανήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ