Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση θεματοφύλακα

Δεν ξάφνιασε, βέβαια, κανέναν η προχτεσινή παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Λ. Παπαδήμου, ο οποίος μιλώντας στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο "επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για την επιτάχυνση της είσπραξης των εσόδων και την περιστολή των δαπανών".

Ως θεματοφύλακας των εντολών των Βρυξελλών είναι απολύτως συνεπής και επιχειρεί να συνεισφέρει, στο μέτρο των δυνάμεών του, στη γενικότερη προσπάθεια επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων.

Ομως, ο κύριος καθηγητής δεν περιορίστηκε μόνο στις συνήθεις επισημάνσεις. Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και υπογράμμισε "την ανάγκη αλλαγών στην αγορά εργασίας, η οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις εξελίξεις στη διεθνή σκηνή, τη σχέση κόστους - εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη συσχέτιση παραγωγικότητας και αμοιβής".

Σαφής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Τόση σαφήνεια όση διακρίνει και τις τοποθετήσεις του ΣΕΒ για το ζήτημα αυτό...

Και βέβαια όταν μιλάει για σχέση κόστους - εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν αναφέρεται στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αλλά σε αυτές των Βαλκανίων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ