Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν αντιδρούν οι μεγαλοεργολάβοι

Για γέλια ή για κλάματα; Ο λόγος για τους μεγαλοεργολάβους που εκπροσωπούνται μέσω του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Η Τάξεως (ΣΤΕΗΤ), οι οποίοι τελευταία έχουν ελαττώσει τον ενθουσιασμό τους για την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων! Ο λόγος; Παίρνουν πολύ λιγότερα απ' αυτά που προσδοκούσαν...

Η γερμανική κοινοπραξία "Χόχτιφ", που έχει αναλάβει το έργο, τους δίνει τις υπεργολαβίες που περίμεναν σε εξευτελιστικές τιμές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική κοινοπραξία λαμβάνει από το ελληνικό δημόσιο 10 μονάδες για την κατασκευή του έργου και αναθέτει το ίδιο έργο σε ελληνική εταιρία με κόστος μία (1) μονάδα!

Πλήρως απογοητευμένοι οι μεγαλοεργολάβοι τρέχουν τώρα και δε φτάνουν. Εστειλαν επιστολή και ζητούν να τους δοθεί αντίγραφο ολόκληρης της σύμβασης κατασκευής! Τώρα το θυμήθηκαν, όταν διαπίστωσαν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους και δεν παίρνουν τις υπεργολαβίες που περίμεναν.

Βέβαια, για να πούμε ολόκληρη την αλήθεια, οι μεγαλοεργολάβοι ήταν ενθουσιώδεις υποστηρικτές της κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων και για έναν ακόμη λόγο: Γιατί, μαζί με τα Σπάτα θα κατασκευαστεί και η λεωφόρος Σταυρού - Ελευσίνας, την κατασκευή της οποίας έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά οι... εγχώριες δυνάμεις του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ