Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δουλοπρέπεια και τηλετύφλωση

Λέξη δεν ακούσαμε από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών για την άθλια έκθεση της επονομαζόμενης "Διεθνούς Επιτροπής για τα Βαλκάνια", που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τον κοινοτικό επίτροπο Βαν ντε Μπρουκ στην έδρα της Κομισιόν.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Την ίδια ώρα αφιέρωναν πολύωρα αφιερώματα στις αμερικανικές εκλογές, γεμίζοντας ατέλειωτες ώρες με γενικολογίες, για τις διαγραφόμενες υποτίθεται προοπτικές των ελληνοαμερικανικών σχέσεων μετά την επανεκλογή του Μπ. Κλίντον. Και όμως, θα ήταν αρκετό, παρουσιάζοντας περιληπτικά την παραπάνω έκθεση που συντάχθηκε κατά παραγγελία των Αμερικανών, να δώσουν πολύ πειστικά την απάντηση στα περισσότερα από τα ερωτήματά τους.

Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία των υπόλοιπων ΜΜΕ που ασχολήθηκε με το θέμα, το περιόρισε στις περισσότερες περιπτώσεις στις αναφορές της έκθεσης για την "τουρκική" και "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα και δεν είδαν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για επιβολή και εμπέδωση της αμερικάνικης κηδεμονίας στα Βαλκάνια με στρατιωτικά μέσα. Της οποίας, άλλωστε, οι αναφορές αυτές αποτελούν συστατικό στοιχείο, αφού προωθούν τη γνωστή και δοκιμασμένη τακτική του "διαίρει και βασίλευε".

Τέτοια εθελοτυφλία, μόνο από τη δουλοπρέπεια της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των υποτακτικών της εξηγείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ