Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Θα μπορούσε να αποτελέσει κορμό ανάπτυξης του κλάδου

Επίκαιρη ερώτηση του Μ. Κωστόπουλου για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος της Π - Π

Τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" καταγγέλλει το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος.Στην ερώτηση ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται:

"Η Πειραϊκή - Πατραϊκή", από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης με περίσσια συμβολή στην οικονομία της χώρας, επίσημα και τυπικά σταματάει τη λειτουργία της, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των ιδιωτικών συμφερόντων. Γίνεται λόγος για μια επιχείρηση με τεράστια συμβολή στις εξαγωγές (33 δισ. δρχ. ), στην απασχόληση (7.500 εργαζόμενοι) και στην απορρόφηση βαμβακιού, με τεράστιο κύκλο εργασίας (χιλιάδες βιοτεχνίες λειτουργούσαν παράλληλα). Την επιχείρηση αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης την έφερε στο σημείο να ξεπουλιέται για οικόπεδα!

Η "Πειραϊκή - Πατραϊκή" μπορούσε να αποτελέσει κορμό ανάπτυξης ολόκληρου του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, αντί για αυτό η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Πρόκληση θεωρείται η δήθεν λειτουργία της επιχείρησης με την εξαγορά της εκ μέρους των εργαζομένων.

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, και πότε, ώστε η "Πειραϊκή - Πατραϊκή" να λειτουργήσει σε καθεστώς ενιαίου δημοσίου φορέα, στα πλαίσια μιας κλαδικής πολιτικής υπεράσπισης της εγχώριας παραγωγής και του ανθρώπινου δυναμικού της; ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ