Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Ευτράπελα" και... άλλα

Πολλά και διάφορα "ευτράπελα" γίνονται το τελευταίο διάστημα με την ιστορία των προωθούμενων περικοπών στις φοροαπαλλαγές, κλίμα που ενισχύεται βέβαια από την ίδια την κυβέρνηση.

Εκείνο ωστόσο που δεν μπορέσαμε ακόμη να καταλάβουμε, είναι τι είδους περικοπή της ισχύουσας φοροαπαλλαγής για ιατρικές δαπάνες θα αποτελέσει εκείνη η διάταξη που φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει το προωθούμενο νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία: Για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 10 εκατ. δρχ. και για πραγματοποιηθείσες ιατρικές δαπάνες επίσης μέχρι...10 εκατ. δρχ. θα ισχύει έκπτωση κατά 100%!!!

Υπάρχουν άραγε πολλοί, στους οποίους προσβλέπει η κυβέρνηση, που πραγματοποιούν ετήσια ιατρικά έξοδα ύψους 10 ή ακόμη και 5 εκατ. δραχμών; Σίγουρα όχι. Το αν υπάρχουν διάφοροι "επιτήδειοι" που, λειτουργώντας μέσα από διάφορα κυκλώματα, εμφανίζουν σταθερά τέτοια ποσά ως ιατρικά έξοδα, είναι ένα ζήτημα. Από την άλλη όμως, με το όριο των 10 εκατ. δρχ. που προτίθεται να θέσει η κυβέρνηση για πραγματοποιηθείσες ιατρικές δαπάνες, μήπως σπρώχνει και άλλους να σκεφτούν αναλόγως "πονηρά", όπως οι παραπάνω επιτήδειοι; Εμείς για την ώρα, απλώς ρωτάμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ