Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ
Κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να ξεμπερδεύει με την Π - Π και της... επιστρέφουν την πρόταση, να αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείρισή της

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για τμηματική πώληση της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", αλλά και στα υποτιθέμενα μέτρα "κοινωνικής προστασίας" τα οποία υπόσχεται προκειμένου να εξωραϊσει την εγκληματική πολιτική που ακολούθησε σε βάρος της επιχείρησης, εκφράζουν οι εργαζόμενοι, δηλώνοντας αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων από τα σωματεία Πάτρας και Αθήνας με την υφυπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου η οποία, τους επισημοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης για οριστικό ουσιαστικά κλείσιμο των δύο εργοστασίων, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εκτιμούν. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, τους οποίους η κυβέρνηση δεν κατάφερε να... δελεάσει με τις αποπροσανατολιστικές προτάσεις περί ανάληψης της διαχείρισης της εταιρίας από τους ίδιους, ενημέρωσαν την υφυπουργό ότι θα εμποδίσουν την τμηματική πώληση της επιχείρησης προχωρώντας εάν χρειαστεί και σε αποκλεισμό των προς πώληση ακινήτων. Η εξέλιξη αυτή δίνει νέα τροπή στην υπόθεση αφού η κυβέρνηση προκειμένου καθώς φαίνεται να πετύχει με "ένα σμπάρο δύο τρυγόνια" συνδέει άμεσα την εκποίηση των ακινήτων με τα μέτρα κοινωνικής αποκατάστασης. Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το κονδύλι των 2,5 δισ. δρχ. που απαιτείται για την αυτοαπασχόληση 700 εργαζομένων καθώς και το κονδύλι των 2,7 δισ. δρχ. για τη συνταξιοδότηση 400 εργαζομένων άνω των 54 ετών, θα προκύψει από την τμηματική πώληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ