Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΩΡΑΡΙΟ
Συμπαραστέκονται οι συνταξιούχοι

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στην καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών τους δικαιωμάτων με την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το Σάββατο, που επιχειρεί ο ΣΕΛΠΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων ΙΚΑ. Ο Σύνδεσμος διαμαρτύρεται στην κυβέρνηση και ζητά να ανακόψει τέτοιες μεθοδεύσεις για αλλαγές οπισθοδρομικές, με στόχο την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.

Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε παράταση του καθιερωμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το Σάββατο και εφιστά την προσοχή των εμπόρων -μελών του στις μεθοδεύσεις του ΣΕΛΠΕ, καλώντας τους να κλείνουν τα καταστήματά τους στις 3.00 το μεσημέρι. Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι το καταναλωτικό κοινό και οι κοινωνικές συνθήκες θα αποδυναμώσουν σύντομα κάθε παρόμοια προσπάθεια που αποβλέπει στη σταδιακή εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας σε προχτεσινή συνεδρίασή του τάχτηκε κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και αποφάσισε να εξετάσει την επέκταση του ωραρίου το Σάββατο και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ