Κυριακή 10 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ
Να συμμετάσχουν μαζικά οι εργαζόμενοι

Εκκληση για αλληλεγγύη στην πρωτοβουλία 12 εργοστασιακών σωματείων, που διοργανώνουν συλλαλητήριο (4 μ. μ. - πλατεία Κάνιγγος), απευθύνουν με ανακοίνωσή τους συνδικαλιστικά στελέχη

Εκκληση για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο αντίστασης στην ανεργία, την αποβιομηχάνιση της χώρας και στην προσπάθεια καταστρατήγησης στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που θα γίνει την Τρίτη 12 Νοέμβρη (4.00 μ. μ. - Πλατεία Κάνιγγος), με πρωτοβουλία 12 εργοστασιακών σωματείων, απευθύνουν 10 κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι ομοσπονδιών και μέλη διοικήσεων Εργατικών Κέντρων. Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής: Γ. Μαυρίκος (γγ ΓΣΕΕ), Θ. Ευθυμίου (Πρόεδρος ΟΕΚΙΔΕ), Α. Ζαζόπουλος (Πρόεδρος Ομ. Οικοδόμων), Π. Σοφός (γγ ΕΚΑ), Γ. Μανουσογιαννάκης (γγ ΕΚΠ), Τ. Βανδώρος (Πρ. Συνδικάτου Οικοδόμων), Ι. Πουντίδης (Πρ. Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά), Χρ. Τσεντούρου (Πρ. Συνδικάτου Κλωστ. Ιματ. Δέρματος), Αντ. Χοροζάνης (μέλος διοίκησης ΕΚ Ελευσίνας) και Γ. Κομνηνός (γγ Ιδιωτικών Υπαλλήλων).

Στο κείμενο της ανακοίνωσης τονίζεται: "συμπαραστεκόμαστε ενεργητικά στον αγώνα αυτό, που στο περιεχόμενό του αναδεικνύει σωστά τις αιτίες και τους υπευθύνους που γεννούν τα προβλήματα, προβάλλει αιτήματα και λύσεις που έρχονται σε ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Η αλληλεγγύη στο συλλαλητήριο της Τρίτης, δεν είναι υπόθεση κάποιων συνδικαλιστών. Η εργατική αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή στην πλατεία Κάνιγγος όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νέων. Στην ενιαία στρατηγική των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, επιβάλλεται να αντιπαραθέτουμε τον ενιαίο συντονισμένο αγώνα της εργατικής τάξης".

Αναφορικά με την πρωτοβουλία των 12 εργοστασιακών σωματείων, σημειώνεται πως σαν ξεκίνημα είναι πολύ σημαντικό. "Το εργοστασιακό προλεταριάτο δε συναινεί, δεν υποτάσσεται, δεν υποχωρεί μπροστά στις πολιτικές κυβερνήσεων - βιομηχάνων - Ευρωπαϊκής Ενωσης που στοχεύουν στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην αφαίρεση κατακτήσεων, στη διάλυση της παραγωγικής μηχανής", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ