Κυριακή 10 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Κοινός αγώνας για ανθρώπινο ωράριο

Δυναμικές συγκεντρώσεις εμποροϋπαλλήλων και ΕΒΕ, απάντηση στις προσπάθειες του ΣΕΛΠΕ για παράταση του ωραρίου στις περιοχές Κολωνάκι, Κηφισιά και Γλυφάδα. Εκλεισαν αρκετά καταστήματα

Για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο και κάτω από τη "διακριτική" παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ από κοινού έδωσαν μάχη ενάντια στην προκλητική απόφαση του ΣΕΛΠΕ για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των πολυκαταστημάτων μέχρι τις 8 το βράδυ στις περιοχές Κολωνάκι, Κηφισιά, Γλυφάδα, πραγματοποιώντας χτες το απόγευμα, μαχητικές συγκεντρώσεις και περιοδείες ενημέρωσης. Ταυτόχρονα, έδωσαν δυναμική απάντηση στις νέες απαιτήσεις που προβάλλει ο ΣΕΛΠΕ - αποθρασυμένος από τη στάση της κυβέρνησης - για επιπλέον ενίσχυση του ήδη απαράδεκτου θεσμικού πλαισίου, για παραπέρα μέτρα "στραγγαλισμού" των ΕΒΕ και για νέα προνόμια στους μεγαλοκαταστηματάρχες.

Στις 4 το απόγευμα, ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις. Μαζικότατη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Κανάρη, ενώ δίπλα στους εμποροϋπαλλήλους και τους ΕΒΕ βρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης εκπρόσωποι πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Τη συγκέντρωση και όλη την πορεία, παρακολούθησαν από μακριά κλούβες με αστυνομικούς.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν, μοιράζοντας ανακοινώσεις σε όσα μαγαζιά παρέμεναν ανοιχτά, καλώντας τους εργαζόμενους - που αρκετοί απ' αυτούς ήταν αντιμέτωποι με την ανοιχτή τρομοκρατία των εργοδοτών - να βγουν έξω. Κάτω από τη δυναμική παρουσία των συγκεντρωμένων και μέσα σε κλίμα έντασης, έκλεισαν τα πρώτα μαγαζιά, το HONDOS CENTER και, στη συνέχεια, το ARTISTI ITALIANI. Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα, όπως "εσείς παλεύετε για κέρδη και ζημιές, εμείς παλεύουμε για ανθρώπινες ζωές" και "ο εκσυγχρονισμός σας είναι απάτη", ξεχύθηκαν στην οδό Κανάρη και στους άλλους δρόμους του Κολωνακίου, όπου υπήρχαν μαγαζιά ανοιχτά, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο να κλείνουν.

"Διεκδικούμε ανθρώπινο ωράριο", διαδήλωσαν οι συγκεντρωμένοι στην οδό Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά. Η πορεία ξεκίνησε από το εμπορικό κέντρο (τα μαγαζιά εκεί έκλεισαν) και απλώθηκε στους γύρω δρόμους όπου υπήρχαν μαγαζιά. Οι διαδηλωτές μοίραζαν ανακοινώσεις και καλούσαν: "Καταναλωτή, εργαζόμενε, έμπορε διατράνωσε την αντίθεσή σου στις διαθέσεις των μεγαλοκαταστηματαρχών, που θέλουν να μονοπωλήσουν το λιανικό εμπόριο, επιβάλλοντας εξοντωτικό ωράριο και μερική απασχόληση".

Δυναμική ήταν και η συγκέντρωση στην πλατεία Γλυφάδας. Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν στην οδό Μεταξά - όπου είναι τα περισσότερα μαγαζιά - μοιράζοντας ανακοινώσεις στον κόσμο. Με δήλωσή της, η ταμίας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Β. Φωτεινού σημείωσε ότι η κινητοποίηση θα επαναληφθεί και τα επόμενα Σάββατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ