Κυριακή 17 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοι μαζί στη μάχη

Δηλώσεις στο "Ρ" αγροτικών στελεχών της Θεσσαλίας

Ενδεικτικές, της αποφασιστικότητας των Θεσσαλών αγροτών να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις κινητοποιήσεις, είναι οι δηλώσεις στο "Ρ" αγροτικών στελεχών της Θεσσαλίας.

Ο Β. Παπαλίτσας,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τονίζει: "Κι αυτή τη φορά - όπως και στην εξέγερση του Μάρτη του '95 - οι αγρότες εξαναγκάζονται να βγουν στους δρόμους, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης. Δεν έχουμε άλλη επιλογή και δε θα "κωλώσουμε" μπροστά σε καμιά δυσκολία και κανένα εμπόδιο. Οταν παλεύεις για το δίκιο σου, για το ψωμί των παιδιών σου, όταν υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου να μείνεις στη γη του πατέρα σου, δεν υποχωρείς εύκολα, μπροστά σε απειλές, ούτε πτοείσαι από συκοφαντίες. Οι Καρδιτσιώτες αγρότες, αν δεν υπερασπιστούν τώρα, "με νύχια και με δόντια", τη βαμβακοκαλλιέργεια - που αποτελεί σχεδόν μονοκαλλιέργεια στο νομό μας - θα ξεκληρισθούν και θα πεινάσουν".

Ο Τ. Παπαστεριάδης,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη", υπογραμμίζει: "Σ' αυτό τον αγώνα δε θα είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας θα έχουμε και τους άλλους εργαζόμενους. Διότι γνωρίζουν όλοι πως το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα παρασύρει στην κατάρρευση χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και θα χαθούν θέσεις εργασίας, που διαπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την αγροτική οικονομία. Επίσης, χωρίς εισόδημα, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας κι έτσι έχουμε στο πλευρό μας τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς".

Ο Αλ. Κουρελάς,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, επισημαίνει: "Η συρρίκνωση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, μαζί με τη συρρίκνωση της βιομηχανίας, πλήττουν καίρια και ίσως ανεπανόρθωτα την παραγωγική βάση της χώρας μας και ταυτόχρονα ανοίγει ακόμα περισσότερο η "μαύρη τρύπα" της ανεργίας. Γι' αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και γι' αυτό εμείς την πολεμούμε".

Ο Κ. Παπαγεωργίου,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τονίζει: "Οταν η ελληνική κυβέρνηση δέχεται δουλικά τις εντολές της ΕΕ κι επιχειρεί να μειώσει τους αγρότες από το 21% στο 7% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της Ελλάδας, όταν πλήττεται βάναυσα το εισόδημά μας κι από πάνω μάς εμπαίζει και μας απειλεί ο υπουργός Γεωργίας, εμείς τι να κάνουμε; Να σταυρώσουμε τα χέρια μας και να περιμένουμε το τελικό "φούντο"; Οχι, βεβαίως. Θ' αγωνιστούμε με όσα και ό,τι μέσα διαθέτουμε για την επιβίωσή μας. Στις 28 του Νοέμβρη, όταν τα τρακτέρ θα κινούνται στην Εθνική οδό, θα δώσουμε την απάντησή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ