Κυριακή 26 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Ολα ανοιχτά στην υγεία

Μετά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Δ. Κρεμαστινού με την ΕΙΝΑΠ, την περασμένη Πέμπτη, έγινε καθαρό ότι παραμένουν ανοιχτά όλα τα θέματα της υγείας.

Τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες έφεραν ως τελική κατάληξη και στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος τη διατήρηση των νοσοκομείων ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με απαλλαγή απ' τον προληπτικό έλεγχο. Η άρνηση όμως του υπουργού να δεσμευτεί καθώς και η δήλωσή του στη συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ ότι αναζητείται φόρμουλα για την αλλαγή του καθεστώτος, ανέτρεψε "σιωπηλές" συμφωνίες και επανατοποθετεί το θέμα.

Για τα οικονομικά των γιατρών, πολλά θα εξαρτηθούν αύριο απ' τον Αλ. Παπαδόπουλο. Οσον αφορά δε το καθεστώς των νοσοκομείων και γενικότερα το νομοσχέδιο για την υγεία, θα ακολουθήσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη.

Εκτός απ' τις κινήσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος προέχει η κινητοποίηση όσων ενδιαφέρονται να υπάρχει ισότητα στην πρόσβαση των πολιτών στις υγειονομικές υπηρεσίες και στο μηδενισμό της πληρωμής - και κάθε συναλλαγής - την ώρα της ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ