Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Εξετάσεις" στις Βρυξέλλες

Τελικά, οι ανάγκες του δικομματικού παιχνιδιού και της πολιτικής επιβίωσης της ηγεσίας της ΝΔ βάζουν τον Μ. Εβερτ σε πειρασμό, με αποτέλεσμα να "ολισθαίνει" από τη συναινετική γραμμή και τη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών.

Ετσι, ενώ μόλις γύρισε από το Παρίσι δήλωσε, αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την τελωνειακή σύνδεση Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, ότι "αν και έγιναν ορισμένα λάθη από την κυβέρνηση στους χειρισμούς στα εξωτερικά θέματα, υπάρχουν τώρα δυνατότητες αυτά τα λάθη να αποσοβηθούν", αιφνιδιαστικά προχτές, Κυριακή, "τα γύρισε".

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, προφανώς για να μην "εκτίθεται" ο ίδιος ο Μ. Εβερτ, επιτίθεται φραστικά κατά της κυβέρνησης, η οποία ξαφνικά "δεν ασκεί υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, αλλά επιπόλαιη και πρόχειρη. Ο τρόπος που χειρίστηκε τα θέματα ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας με την ΕΕ υπήρξε επιπόλαιος και επιζήμιος για τον τόπο".

Τι άλλαξε μέσα σε τρεις μέρες; Στο προσκήνιο, απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε, τίποτα. Ο πρόεδρος, όμως, έχει πάντα "καλύτερες πληροφορίες". Μήπως ήρθαν "νεότερα" από τις Βρυξέλλες; Η, πράγμα πιθανότερο, η ηγεσία της ΝΔ ήθελε να προσφέρει τις καλές υπηρεσίες της ενόψει της χτεσινής συνεδρίασης των μονίμων αντιπροσώπων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ