Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ
μικρομεγαλα

Ευνοϊκότερους όρους ζητούν οι ΕΒΕ με έγγραφό τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας προκειμένου να μπορέουν να αντεπεξέλθουν στιε απαιτήσεις της πρόσφατης τροποποίησης του κανονισμού χρηματοδότησής τους από τον ΕΟΜΜΕΧ

ΧΡΕΗ ΕΟΜΜΕΧ: Παράταση τεσσάρων μηνών στην ημερομηνία έναρξης της ισχύος της ρύθμισης των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τον ΕΟΜΜΕΧ, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ρύθμισης, ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Συγκεκριμένα, ζητούν η καταβολή της πρώτης δόσης να γίνει στις 31 Ιούλη 1995, να αυξηθεί ο αριθμός των τοκοχρεολυτικών δόσεων σε 60 από 36 που ορίζονται σήμερα χωρίς παράλληλη αύξηση της προκαταβολής πάνω από 10% να μειωθούν οι βεβαιωθέντες τόκοι υπερημερίας κατά 50%. Υπόμνημα για το ίδιο θέμα έστειλε την περασμένη Παρασκευή και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Τόσο η ΟΒΣΑ όσο και η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνουν ότι η εφαρμογή της απόφασης για τη ρύθμιση των οφειλών των ΜΜΕ αιφνιδίασε τους οφειλέτες σε μια εποχή που η αγορά μαστίζεται από οικονομική κρίση. Για την οικονομική καθίζηση της χώρας, επισημαίνεται, υπεύθυνες δεν είναι οι ΜΜΕ, αλλά εκείνοι που με τις ευλογίες του κράτους χρωστάνε δισεκατομμύρια. Και ενώ για όσους ευθύνονται για την κατάσταση αυτή τα κέρδη συνεχώς αυξάνονται, η αγορά με τη συνεχή μείωση του τζίρου έχει νεκρώσει.

ΑΓΩΝΕΣ ΕΒΕ: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθηνών ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΜΜΕ σε πρώτη δόση το ποσό των 200.000 δρχ. Στα πλαίσια των πανελλαδικών αγώνων των ΕΒΕ, η ΟΕΒΑ καλεί κάθε επαγγελματία, βιοτέχνη έμπορο να δραστηριοποιηθεί για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Με 17,10% καθαρό επιτόκιο (ο φόρος πληρώνεται από την τράπεζα) θα διατίθενται τα ετήσια ομόλογα έκδοσης Φεβρουαρίου, από την ΕΤΒΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας που συμπληρώνει ότι οι εγγραφές θα διαρκέσουν 2 μέρες από 28.2.1995 έως και 1.3.1995.

ΙΟΝΙΚΗ: Με αφορμή την άδεια λειτουργίας για την ίδρυση υποκαταστήματος της Ιονικής Τράπεζας στη Σόφια, ιδρύεται από την Ιονική, Γραφείο Βαλκανικών Υποθέσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη και σκοπό την πολύπλευρη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων και ενίσχυση των πρωτοβουλιών και που παράλληλα θα παρακολουθεί την οικονομική θέση των Βαλκανικών αγορών και τις προοπτικές τους.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αυξημένο ενδιαφέρον Ιταλών τουριστών για τη χώρα μας διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Στεφανίδης, κατά την επίσκεψή του στη διεθνή τουριστική έκθεση ΒΙΤ '95 στο Μιλάνο από τις 22 έως τις 26 Φλεβάρη, στην οποία συμμετείχε και φέτος ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με δικό του περίπτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ