Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ειδωλολατρία της αγοράς

Τα λόγια του πάπα ανέφερε χτες ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φ. Ιωαννίδης στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΠΟΠΟΚ).

Τελευταία, είπε ο Φ. Ιωαννίδης, έχει δημιουργηθεί μια περίεργη κατάσταση. Κάποιοι, πρόσθεσε, εκμεταλλευόμενοι και την αποτυχία των πειραμάτων στις πρώην ανατολικές χώρες πιπιλίζουν την καραμέλα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας, που αφορά και την κοινωνική ασφάλιση. Η καραμέλα αυτή, πρόσθεσε, ανάγκασε μέχρι και τον πάπα να μιλήσει για την ειδωλολατρία της αγοράς.

Το συμπέρασμα βέβαια αυτής της διαπίστωσης δεν είναι ούτε η πρακτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό ζήτημα ούτε βέβαια η αναζήτηση ενός πάπα στη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Βρίσκεται σ' αυτά που επισήμανε αμέσως μετά απ' το ίδιο βήμα ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης. Τα προβλήματα, τόνισε, δεν πέφτουν απ' τον ουρανό. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, συνέχισε, έρχεται να αναιρέσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των κατακτήσεων. Και σ' αυτές τις επιλογές δεν ταιριάζει η μοιρολατρία. Αν στην ιστορική διαδρομή επικρατούσε αυτή η λογική, τότε ίσως είμαστε ακόμα στη φεουδαρχία, κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ