Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα στεγανά σε λειτουργία

Δραστηριοποιούνται οι μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να συγκαλύψουν τις διασυνδέσεις των 7 συλληφθέντων με την ΕΥΠ

Σε λειτουργία έχουν τεθεί τα στεγανά των μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να κοπεί το νήμα που οδηγεί από την ομάδα των 7 συλληφθέντων στα κέντρα που κατεύθυναν τη δράση τους.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση, και αρνείται να δώσει έστω και την παραμικρή πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με αυτή την υπόθεση, παραπέμποντας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας, μέχρι χτες δεν είχε ασκήσει κατά των 7 δίωξη, ούτε για σύσταση συμμορίας, ούτε για το θέμα της διατάραξης των σχέσεων της χώρας μας με φιλική χώρα, όπως η Αλβανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Βενιζέλος, απαντώντας χτες σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι η "απαγγελία της κατηγορίας ανήκει στην αρμοδιότητα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης, ότι οι αρχές διερευνούν πλήρως κάθε πληροφορία που υπάρχει, δήλωσε ωστόσο άγνοια για το αν διεξάγονται έρευνες μέσα στους κόλπους των μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να εξακριβωθούν οι διασυνδέσεις των κατηγορουμένων με τμήματα αυτών των υπηρεσιών.

Στο μεταξύ μέχρι χτες δεν είχε γίνει γνωστό αν εξετάστηκαν τα όπλα τύπου Καλάζνικοφ, κινεζικής κατασκευής που βρέθηκαν στην κατοχή των 7 με βάση τα στοιχεία που απέστειλε η αλβανική κυβέρνηση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν προέρχονται από το φυλάκιο της Επισκοπής, στο οποίο ένα χρόνο πριν είχε επιτεθεί το ΜΑΒΗ.

Οι φήμες πάντως χτες οργίαζαν ότι κάποια από τα όπλα των συλληφθέντων προέρχονται από το φυλάκιο της Επισκοπής. Τις "πληροφορίες" αυτές, ωστόσο, μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει καμία αρμόδια πηγή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών, στην υπόθεση αυτή θα λειτουργήσουν, αν δεν έχουν αρχίσει ήδη να λειτουργούν τα στεγανά των μυστικών υπηρεσιών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις το γεγονός της σύλληψης των 7, αποτελεί μια μεγάλη πολιτική ήττα όλων αυτών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προπαγανδίζουν μια πολιτική έντασης στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, και υποχρεώνει σε προσωρινή έστω αναδίπλωση της δράσης των κέντρων που επεξεργάζονται και υποθάλπουν αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ