Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βήματα προς τα πίσω...

...έκανε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην κατ' άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης

Βήματα προς τα πίσω έκανε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης κατά την κατ' άρθρο συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης. Συγκεκριμένα, διατηρείται η δυνατότητα μεταφοράς συντελεστή δόμησης από τα ρέματα, αν και ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει ειδική ρύθμιση, την οποία όμως χτες διέγραψε από το νομοσχέδιο.

Κατά τη χτεσινή συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε πολλές από τις συζητούμενες διατάξεις. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη διάταξη που προβλέπει ότι ο συντελεστής δόμησης προστίθεται στο νέο ακίνητο για 99 χρόνια και αναρωτήθηκε για το τι θα γίνει μετά απ' αυτό το χρονικό διάστημα. "Θα υπάρχουν, είπε, κτίσματα, διαμερίσματα και γραφεία χωρίς συντελεστή δόμησης και μετά 99 χρόνια θα αγοράζουν νέο;". Ας σημειωθεί ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης. ύστερα από την αντίδραση σ' αυτή τη διάταξη και άλλων βουλευτών, την απέσυρε.

Ακόμη ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέκρινε το νομοσχέδιο για τη δυνατότητα που δίνει να ανατρέπονται όσα ισχύουν και να αφήνεται στον υπουργό για να κανονίσει τι θα επακολουθήσει. Αναφερόμενος στα άρθρα 5 έως 8 αναρωτήθηκε τι αξία έχει η συζήτηση, όταν υπάρχουν διατάξεις που μ' ένα Προεδρικό Διάταγμα μπορούν ν' ανατραπούν. Επίσης αναφέρθηκε - και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός - στις διατάξεις για τις ΕΖΥΣ, για τις οποίες δεν έχουν εφαρμογή οι γενικές διατάξεις που θεσμοθετούνται για τις περιοχές Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης και μπορούν να καθορίζονται διαφορετικά κριτήρια απ' ό,τι καθορίζονται γενικά. Τέλος ο Γερ. Αραβανής υπογράμμισε ως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μένει μακριά από τις διαδικασίες, δεν κατοχυρώνεται, τουλάχιστον, η γνωμοδότησή της, πόσο μάλλον η σύμφωνη γνώμη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ