Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο κοινός στόχος

Κυβέρνηση, αστικά κόμματα, κυβερνητικοί συνδικαλιστές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προσπαθούν να απο-πληροφορήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τους αγώνες ανέργων, αγροτών, βιοτεχνών, επαγγελματιών, μικρεμπόρων και συνταξιούχων, που συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Και όχι μόνο να απο-πληροφορήσουν, αλλά και να συκοφαντήσουν τους ωραίους αυτούς αγώνες, κάνοντας εντέχνως λόγο:

  • για "ετερόκλητες και ευκαιριακές συμμαχίες"
  • για "υποκινούμενο διεκδικητικό κίνημα"
  • για "ξεσήκωμα των κουλάκων"
  • για "αντεπανάσταση των φοροφυγάδων"
  • για "ανεύθυνο συνδικαλισμό"
  • για "κομματικά κινούμενα του ΚΚΕ" κλπ κλπ.

Φυσικά, όπως όλες οι στυγνές προπαγανδιστές μιμούνται τον αλήστου μνήμης Γκέμπελς, - αναμειγνύοντας την αλήθεια με το ψέμα - έτσι και οι δικοί μας κυβερνητικοί προπαγανδιστές, ανακατεύοντας ψέματα κι αλήθειες, προσπαθούν να μειώσουν το ενωτικό αγωνιστικό κίνημα του λαού μας.

Ας δούμε, όμως, μια - μια, τις συκοφαντίες:

1. Πράγματι αγωνίζονται δίπλα - δίπλα διαφορετικές ("ετερόκλητες") κοινωνικές τάξεις, αλλά - όπως θα καταφανεί - δεν είναι διαφορετικά τα αιτήματά τους.

2. Πράγματι έχουν και διεκδικητικό χαρακτήρα οι κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι, όμως, υποκινούμενες, αλλά κινούμενες από τις ίδιες αιτίες, - όπως θα εξηγήσουμε.

3. Πράγματι, στο πλευρό των μικροκληρούχων αγροτών, αγωνίζονται και νοικοκυραίοι αγρότες, αλλά οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους δεν είναι το μοναδικό ή κύριο αίτημά τους.

4. Πράγματι, έχουν και φορολογικά κίνητρα οι κινητοποιήσεις, αλλά τα κίνητρα αυτά είναι μόνο η αφορμή και όχι η αιτία των κινητοποιήσεων, - τουλάχιστον για τους περισσότερους.

5. Πράγματι, στον αγώνα αυτό έχει κάνει την εμφάνισή του και ο ανεύθυνος συνδικαλισμός, αλλά αυτός είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που προσπαθεί να εκφυλίσει τον αγώνα.

6. Πράγματι, στον αγώνα αυτό έχουν εισχωρήσει και τα κόμματα,αλλά πρόκειται, κυρίως, για το ΠΑΣΟΚ (και την κυβέρνησή του) που προσπαθούν να παραλύσουν τις κινητοποιήσεις.

Ολες αυτές οι διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες και διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού και όλες αυτές οι - από διαφορετικές αφετηρίες - κινητοποιήσεις ανέργων, αγροτών, μικρομεσαίων και συνταξιούχων, έχουν έναν κοινό στόχο.

Κοινός παρονομαστής είναι η κοινή οργή τους εναντίον της αντιλαϊκής και αντιαναπτυξιακής κυβερνητικής πολιτικής.

Και κοινός στόχος είναι η ανατροπή της πολιτικής αυτής και η αντικατάστασή της με μια πολιτική που να αίρει τα σημερινά αδιέξοδα.

Αρα, ο αγώνας, στη βάση του, είναι ενωτικός και καθημερινά θα γίνεται όλο και περισσότερο ενωτικός - μέχρι ταυτισμού.

γ\Ο\λους τους ξεσηκωμένους - αγρότες, μικρομεσαίους, ανέργους και συνταξιούχους - τους ενώνει η κοινή τους αξίωση για ένα κράτος περισσότερο ευαισθητοποιημένο, για μια κυβέρνηση με λιγότερη κοινωνική αναλγησία, για μια αγροτική πολιτική πλησιέστερη στον Ελληνα αγρότη και πιο απόμακρη από τον Ευρωπαίο γραφειοκράτη, για μια εργατική και εργασιακή πολιτική που να μην ξηλώνει τον κοινωνικό ιστό, αλλά να τον συγκρατεί, για μια φορολογική πολιτική σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές, για μια πιστωτική πολιτική που δε θα αγνοεί επιδεικτικά τον μικρομεσαίο, για μια συνταξιοδοτική πολιτική που θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για μια διοίκηση και διαχείριση των κοινών που θ' αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή...

Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους, καμιά προπαγάνδα και καμιά συκοφαντία δεν μπορεί να αλλοιώσει τον ενωτικό και λαϊκό χαρακτήρα του συνεχιζόμενου αγώνα.

Είναι αγώνας για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και λιγότερη κοινωνική αναλγησία. Είναι αγώνας για περισσότερη δημοκρατία στην οικονομία. Είναι αγώνας για περισσότερη Ελλάδα και λιγότερη Ευρώπη!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική(2012-11-27 00:00:00.0)
Διέξοδος στη διαφορετική οργάνωση της γεωργίας(2010-01-22 00:00:00.0)
Ο αγώνας της αγροτιάς θα συνεχιστεί!(2002-02-14 00:00:00.0)
Εργάτες, αγρότες, φοιτητές και... στη Σαλονίκη(2002-02-01 00:00:00.0)
Χρειάζεται... οφθαλμίατρο(1996-12-13 00:00:00.0)
Προκλητικοί κυβερνητικοί βαστάζοι(1995-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ